Elena Udrea şi Ioana Băsescu au scăpat definitiv de condamnări în dosarul campaniei electorale a lui Traian Băsescu

315
Elena Udrea şi Ioana Băsescu au scăpat definitiv de condamnări în dosarul campaniei electorale a lui Traian Băsescu - 61835137-1700739271.jpg

Articole de la același autor

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi, ca nefondat, recursul în casaţie introdus de DNA în procesul în care Elena Udrea şi Ioana Băsescu au scăpat de condamnări ca urmare a prescrierii faptelor, în legătură cu finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009, conform Agerpres.


"Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei penale nr. 232/A din data de 11 iulie 2023, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, în dosarul nr.5230/2/2017. Definitivă", se arată în decizia instanţei.



DNA a introdus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cale extraordinară - recursul în casaţie - în procesul în care Elena Udrea şi Ioana Băsescu au scăpat de condamnări ca urmare a prescrierii faptelor, în legătură cu finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.


Direcţia Naţională Anticorupţie a încercat astfel să obţină anularea deciziei Instanţei supreme din 11 iulie, atunci când s-a dispus încetarea procesului împotriva celor două, pe motiv că faptele s-au prescris, deşi magistraţii au constatat că există dovezi care ar atesta vinovăţia lor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4679 secunde