Elevii constănțeni, vizitați de jandarmi și Agenția Națională Antidrog

249
Elevii constănțeni, vizitați de jandarmi și Agenția Națională Antidrog - jandarmi-1488445505.jpg

Articole recomandate

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța alături de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța continuă activitățile de prevenire a comportamentelor de risc (violență, consum de tutun, alcool și droguri) în rândul adolescenților, în cadrul unor proiecte încheiate între cele două instituții și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.


Ieri, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, împreună cu cei ai CPECA Constanța au fost prezenți alături de peste 60 elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 8 Constanța. Temele abordate s-au referit la pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun precum și folosirea drogurilor.


Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumați să recunoască semnele unor consumatori de substanțe interzise, reprezentantul CPECA oferind în același timp și sfaturi privind prevenirea consumului unor astfel de substanțe. De asemenea, adolescenților le-au fost prelucrate și principalele cauze care generează consumul de droguri în România precum și efectele negative ale acestor substanțe. 


Totodată, elevii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, iar într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările pe care le-au adresat cu privire la istoricul, atribuțiile, misiunile Jandarmeriei.


Reprezentații Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenței, dar au pus accent și pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.


În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta și în zona adiacentă unităților școlare, cauzele producerii acestora, dar și sancțiunile prevăzute de lege în cazul săvârșirii unor astfel de fapte.


Scopul acestor activități îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenței, prin oferirea de informații care să permită creșterea nivelului de educare și conștientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri precum și a adoptării unor comportamente prosociale.


În cursul anului școlar 2016-2017 reprezentanții celor două instituții au mai desfășurat astfel de activități la Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol, Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța, Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanța, Liceul Tehnologic Virgil Madgearu Constanța, Colegiul Tehnic Tomis Constanța, Școala Gimnazială nr. 7 Constanța, Școala Gimnazială nr. 5 Nicolae Iorga Constanța, Școala Gimnazială nr. 1 Castelu, Școala Gimnazială nr. 1 Fântânele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3558 secunde