Elevii din Constanța și-au petrecut week-end-ul alături de polițiști

168

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul IPJ Constanța, au fost alături de copiii care au participat la un eveniment cultural, în cadrul proiectului educațional "Caravana isteților – știu, mă informez, deci sunt cel mai bun!", unde cei mici au concurat pentru unul dintre multele trofee acordate de polițiști.

Evenimentul s-a adresat atât celor mici, cât și celor mari, părinți și bunici, prilej pentru polițiști de a le oferi micuților participanți, sfaturi și recomandări referitoare la prevenirea delincvenței juvenile și a violenței în școli.

Concursurile educative au avut loc într-un centru comercial din municipiul Constanța, unde au participat elevi, părinți și cadre didactice. Deoarece siguranța copiilor este o prioritate a tuturor, polițiștii constănțeni le-au recomandat minorilor să fie precauți în mediul on-line, să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute sau să părăsească locuința fără acordul părinților.

Totodată, copiii au fost sfătuiți să nu adopte un comportament violent la unitatea de învățământ, sesizând la nevoie unul dintre profesori, iar în drumul spre domiciliu/școală să nu interacționeze cu necunoscuți, alegând cel mai scurt drum, evitând, pe cât posibil, zonele izolate. De asemenea, elevii au fost îndrumați să circule pe trotuare și să traverseze doar prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2052 secunde