Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari, participanți la Ștafeta Veteranilor

230

Articole de la același autor

Asociația „Invictus România” organizează a VII-a ediție a Ștafetei Veteranilor, în cinstea sărbătoririi Zilei Armatei Române, celebrate pe 25 octombrie. Evenimentul se desfășoară în toată țara, în zilele de 13 și 14 octombrie, participanții fiind la Constanța.

Cu această ocazie, elevii Tudor Melinte și Claudiu Bridea, din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale Române, s-au alăturat inițiativei veteranilor. Cei doi viitori maiștri militari de marină au fost însoțiți la manifestarea sportivă dedicată eroilor și veteranilor neamului românesc de către comandantul batalionului de elevi, căpitan Marius Nazare, la rândul său veteran al teatrului de operații Afganistan.



Acțiunea a presupus purtarea ștafetei reprezentate de una dintre culorile drapelului național pe trei trasee, care au ca destinație finală municipiul Carei, ultima brazdă de pământ românesc eliberată la 25 octombrie 1944.

Echipa de trei membri a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale a alergat pe traseul galben, care a luat startul pe 13 octombrie, la Tulcea, a ajuns pe 14 octombrie la Constanța, de unde voluntarii Invictus, inclusiv elevii militari, au alergat spre Călărași. Elevii militari au preluat ștafeta imediat după răsăritul soarelui, din dreptul monumentului eroilor „Independența” din parcul „Regina Maria” din Constanța. După ce au alergat 20 de kilometri, elevii militari au predat ștafeta următoarei echipe, care va continua traseul spre municipiul Călărași și apoi spre București, Ploiești, Brașov, Cincu, Sibiu, Alba Iulia, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca și Zalău, pentru a se opri la Carei.



Cele trei trasee de anul acesta însumează peste 1000 de kilometri și se vor reuni la Carei de Ziua Armatei României – 25 octombrie, întregind astfel simbolul tricolor. Activitățile sunt organizate cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus, impuse de autorități.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6195 secunde