Elicopterele militare au survolat litoralul, în primul exercițiu dedicat forțelor pentru operațiuni speciale

428
Elicopterele militare au survolat litoralul, în primul exercițiu dedicat forțelor pentru operațiuni speciale - antrenamentekogalniceanu2-1620840616.jpg

Articole de la același autor

Începând din 3 mai, țara noastră găzduiește un contingent integrat de forțe militare aparținând Forțelor Terestre, Forțelor Aeriene și Forțelor Navale pentru operațiuni speciale ale Statelor Unite, în cadrul primului exercițiu dedicat forțelor pentru operațiuni speciale (SOF), „Trojan Footprint 21”. Exercițiul care se desfășoară pe parcursul a două săptămâni, în mai multe zone din țară, inclusiv la malul Mării Negre, este organizat de Comandamentul pentru Operațiuni Speciale în Europa (SOCEUR), în vederea antrenării și a consolidării interoperabilității. La exercițiile comune, combinate, desfășurate în zonele de antrenament din România și din Europa vor participa aliați și parteneri NATO: Bulgaria, Germania, Georgia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Spania, Ucraina și Marea Britanie.

În ultimele zile, militarii de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu au participat la ample exerciții, desfășurate în mai multe puncte din județ, iar elicopterele militare au survolat litoralul.

„Deși exercițiul este axat pe îmbunătățirea capacității forțelor pentru operațiuni speciale de a contracara o multitudine de amenințări, acesta sporește nivelul de integrare cu forțele convenționale și sporește interoperabilitatea cu aliații NATO și cu partenerii noștri europeni. Și, cel mai important, exercițiul consolidează nivelul de pregătire militară, cultivă încrederea și dezvoltă relații durabile care promovează pacea și stabilitatea în întreaga Europă”, a afirmat col. Marc V. LaRoche, comandant adjunct SOCEUR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4546 secunde