Emil Constantinescu, vizat de un plan de ASASINARE. Detalii incredibile!

840
Emil Constantinescu, vizat de un plan de ASASINARE. Detalii incredibile! - emil-1479467983.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte Emil Constantinescu ar fi fost vizat de un plan de asasinare! Ieri a fost lansată o carte care ne spune povestea unui fost șef al statului, așa cum nu o vom afla din manuale. "Prețul demnității. O istorie altfel", volum scris de Laura Ganea, cuprinde dezvăluirile fostului președinte Emil Constantinescu, scrie stiripesurse.ro

Din paginile cărții vom afla cum a câștigat Emil Constantinescu alegerile care au avut loc acum 20 de ani, pe 17 noiembrie 1996, cum a făcut față provocărilor și cât l-au costat. Totodată, jurnalista publică stenograma unei convorbiri în care fostul președinte era vizat de un plan de asasinare.


Stenograma din cartea "Pretul demnitatii. O istorie altfel":

"La 18:30 este convocat CSAT unde se va discuta despre instituirea starii de urgenta. Raportul SRI contine si transcrierea unei conversatii telefonice dintre Dan Iosif si Ion Iliescu:

Dan Iosif: Domnule presedinte, lunetistul tocmit pentru Emil Constantinescu va acționa când minerii vor ajunge la București. (Vorbim despre mineriada din 1999).

Ion Iliescu: Dane, să nu faci o asemenea prostie".

Despre Dan Iosif fostul președinte scrie că era "mai puțin demn de laudă comportamentul său în ipostaza de consilier prezidențial al lui Ion Iliescu. Personalul auxiliar al palatului Cotroceni era terorizat de aparițiile sale brutale, în haină lungă de piele, cu un pistol ițit în buzunarul său drept. Tot de atunci datau și legăturile lui cu lumea interlopă, pentru care era monitorizat de SRI".

"Nu îmi amintesc de aceasta stenogramă. Probabil nu am fost prezent la ședința CSAT pentru că altfel nu aveam cum să nu îmi amintesc. Este o transcriere destul de importantă. Nu îmi amintesc acest moment din CSAT despre care vorbiți dumneavoastră. Poate a fost o informare directă către președinte din partea SRI", a declarat Cătălin Harnagea, director al SIE în perioada 1997-2001, în emisiunea "100 de minute", la Antena3.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2131 secunde