Epava "Queen Hind" a fost adusă la cheu. Urmează scoaterea cadavrelor ovinelor!

294
Epava

Articole de la același autor

Operațiunea de ranfluare a navei "Queen Hind", răsturnată în acvatoriul portului Midia în luna noiembrie a anului trecut, s-a încheiat cu succes. În cursul serii de marți, 25 februarie, epava a fost adusă la cheu. Peste 100 de angajați și colaboratori ai Grup Servicii Petroliere au acționat, non-stop, pentru realizarea obiectivului. De altfel, echipa de scafandri a lucrat chiar și în patru ture. 
Urmează faza a doua a planului și eliberarea navei de încărcătura biologică, "în condiții de siguranță atât pentru personalul implicat, cât și pentru mediu". Astfel, în zilele acestea urmează etapa de ecarisaj, leșurile animalelor moarte urmând să fie scoase din epavă și încărcate în camioane, iar apoi transportate la incinerator. 


Reamintim că nava "Queen Hind" a sosit în portul Constanța pe 23 noiembrie, la ora 8,59. A încărcat 700 de tone de animale vii, respectiv 14.600 de oi, iar în dimineața zilei de 24 noiembrie a ridicat ancora. În momentul în care a ajuns în dreptul șantierului naval de la Midia, nava s-a răsturnat. În urma incidentului, s-a reușit salvarea a doar 180 de ovine, din numărul total. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5288 secunde