Polițist în cătușe la un loc cu interlopii

Erchin Nuredin către polițistul Nițoi: "Tu ești prietenul meu, te avansez, dă-te-ncolo!"

3664
Erchin Nuredin către polițistul Nițoi:
"Prințul litoralului", Beinur Nuredin, și locotenenții lui, printre care și adjunctul șefului Poliției Neptun, comisarul șef Cristinel Nițoi, s-au regăsit după gratii.
Miercuri seara, șapte persoane în frunte cu șeful cel mare, Beinur, au fost duși în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București cu propunerea de arestare preventivă. Pregătiți cu probe solide, procurorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au cerut magistraților ca cele șapte persoane să fie arestate deoarece prezintă un grav pericol social.
Anchetatorii au spus că, începând cu anul 1999, Beinur Nuredin și fratele său, Erchin Nuredin, împreună cu alte persoane din anturajul lor și cu ajutorul polițistului Cristinel Nițoi, percepeau taxe de protecție de la diverși oameni de afaceri în schimbul promisiunii că-și vor putea derula în liniște afacerile pe litoral. Taxele de protecție se ridicau la câteva mii de euro anual. În ipoteza în care părțile vătămate depuneau plângeri penale la poliție, inculpații, cu sprijinul polițistului Nițoi, reu-șeau să stopeze cercetările în cauzele respective și să mușamalizeze aflarea adevărului, prin obținerea unor soluții de netrimitere în judecată.
Probele adunate de procurori împotriva "clanului Nuredin" sunt completate de o serie de interceptări, ambientale și telefonice, ale unor convorbiri purtate de Beinur sau oamenii acestuia, cu adjunctul șefului Poliției Neptun, comisarul șef Cristinel Nițoi, care îi ajuta să-și șantajeze victimele.
Procurorii susțin că, în perioada 1 martie-31 august 2010, deși polițistul Nițoi avea în lucru dosare în care trebuia să-l cerceteze pe Erchin Nuredin, el a purtat cu acesta 57 de convorbiri telefonice, din care 51 au avut loc după ce Nițoi l-a apelat pe Erchin.
Dintr-una dintre interceptări, care a avut loc la data de 16 iunie 2010, reiese clar cum polițistul Nițoi se folosea de gradul pe care îl avea. Cu alte cuvinte, în loc să aibă grijă de liniștea și aplicarea corectă a legii în interesul cetățeanului de rând, el era, mai degrabă, un executant al clanului Nuredin.
Mai exact, în acea convorbire telefonică, Erchin Nuredin îi reproșează lui Nițoi că nu mușamalizează îndeajuns dosarele în care membrii clanului erau acuzați de șantaj și de faptul că au recurs la acte de violență și la conflicte de stradă pentru a-și convinge victimele să le plătească taxele de protecție.
Totodată, cercetările au mai relevat și faptul că printre activitățile infracționale ale inculpaților se numără și acțiuni de recuperare a unor datorii existente între persoa-ne fizice. Astfel, clanul Nuredin este acuzat că recurgea la metode de constrângere psihică a celor care aveau datorii la ei, mai exact la amenințări cu moartea, cu sechestrarea, molestarea sexuală sau incendierea unor bunuri.
În cele din urmă, după probatoriul administrat, magistrații de la Curtea de Apel București au emis, miercuri seara, mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pe numele lui Beinur Nuredin. Alături de el au mai primit mandate fratele său, Erchin Nuredin, adjunctul șefului Poliției Neptun, comisarul șef Cristinel Nițoi, Mihai Nelu Balaban, Mannix Pădure, Ovidiu Constantin Pop și Valentin Popa. Decizia nu este definitivă și a fost atacată cu recurs.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9305 secunde