Eroii de la Tuzla, lăsați de Armată fără cruci

1193
Eroii de la Tuzla, lăsați de Armată fără cruci - eae345432ee628d64240876314af9260.jpg
Reprezentanții Armatei demonstrează încă o dată că promisiunile făcute
în fața camerelor de luat vederi, dar și a unor familii cu sufletele împietrite
de durere, ale căror copii au murit în numele ei, sunt uitate puțin timp după aceea. Cum putem cataloga altfel stadiul în care se află mormintele scafandrilor Cosmin Furtună și Liviu Antim, de care Armata a promis că se va ocupa, dar a trecut mai bine de jumătate de an și nu a făcut acest lucru?

Am relatat în ultimele săptămâni despre dramele familiilor celor 12 militari care au murit în accidentul aviatic de la Tuzla, din luna iulie a anului trecut, ce acceptă cu greu crunta realitate în care cei dragi nu le mai sunt alături. Unele familii au ales să dea Ministerul Apărării Naționale în judecată și să ceară câte 10 milioane de euro daune morale. Cu banii obținuți vor să doteze Armata Română cu elicoptere!
Iar asta în condițiile în care aceasta este cea care, după cum tot ele ne-au declarat, le-au omorât copiii… Altele, își plâng în continuare morții - suflete tinere care s-au dus dintre cei vii mult prea devreme din cauza dotării depășite și mult prea învechite a Armatei Române, o realitate pe care o știe toată lumea, dar pe care doar șefii MApN-ului nu și-o asumă.
Dosarul accidentului aviatic de la Tuzla a fost închis într-un timp record, după care s-a lăsat tăcerea… O liniște apăsătoare, care a adus în sufletele rudelor celor morți și mai multă tristețe, dezamăgire și deznădejde…
Cu sufletele pustiite, ca "niște jucării stricate" - după cum ne-au spus unii dintre ei, părinții și soțiile celor care au murit în accidentul aviatic de la Tuzla bâjbâie în întuneric, încercând să găsească răspunsuri la o sumedenie de întrebări… Întrebări la care Armata este decisă să nu răspundă, păstrând secret tot ceea ce s-a petrecut în fatidica zi de 5 iulie 2010.
Rezultatul procurorilor militari, cum că tragedia s-a petrecut din cauza unor defecțiuni tehnice, nu este acceptat de niciuna dintre familiile îndoliate.

Cosmin Furtună scrutează marea de pe mormântul său
Slt. Cosmin Furtună ar fi trebuit să împlinească, la data de 9 ianuarie 2011, 29 de ani. Deși făcea parte dintr-un detașament de elită al Ministerului Apărării Naționale, era pregătit și curtat de foarte multe structuri militare și catalogat drept un profesionist în toate misiunile la care participa, de memoria lui nu se mai ocupă nimeni…
Deși reprezentanții Armatei au spus că ei se vor ocupa de amenajarea mormintelor și ridicarea crucilor, astăzi, după șapte luni de la producerea tragediei, la căpătâiul lui, în Cimitirul Central Constanța, nu stă decât o cruce din lemn… Lipită pe ea, mai mare decât "mărețul edificiu" ridicat de Armată, stă poza scafandrului Furtună care scrutează marea. Alături, un brăduleț împodobit, semn că membrii familiei au vrut să simtă, de acolo de unde este, mireasma sărbătorilor de Crăciun…
Tatăl lui Cosmin Furtună, Petre Furtună, ne-a spus că Armata și-a luat angajamentul că va ridica crucile, dar nu știe din ce motive acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Lena: "Am dat un ultimatum Armatei!"
Celălalt erou, locotenent Liviu Antim, al cărui mormânt este învecinat cu al lui Cosmin Furtună, a primit o "atenție" la fel de mare din partea MApN-ului. Singurul lucru care înveselește mormântul este poza sa, în care înfățișează un zâmbet larg și o atitudine copilărească în spatele uniformei militare pe care o purta cu atât de multă mândrie.
Lena Rădulescu, fosta logodnică a lui Liviu Antim, ne-a declarat că ceea ce o deranjează cel mai tare este faptul că nimeni nu s-a ocupat până acum de mormintele celor doi. "Am discutat în fiecare lună cu cineva din Armată și mi s-a promis că se vor ridica crucile… Dar de fiecare dată sunt preocupați cu lucruri mult mai importante…
Eu le-am dat un ultimatum: dacă într-o lună nu se vor apuca să ridice crucile mă voi ocupa personal de asta!" - ne-a declarat Lena, vizibil supărată de dezinteresul cu care este tratată această problemă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.239 secunde