Eroii de la Tuzla vor fi avansați și decorați post-mortem

650
Eroii de la Tuzla vor fi avansați și decorați post-mortem - a89c892c542fdea52282a7707e1ff475.jpg
Cei 12 militari decedați în catastrofa aviatică de la Tuzla, în luna iulie, vor fi avansați și decorați post-mortem.
În acest sens, printr-un comunicat de presă se precizează că ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, a semnat ordinele de înaintare în grad a militarilor decedați în catastrofa aviatică de la Tuzla, care, pe data de 5 iulie, și-au sacrificat viața în timpul executării unei misiuni de instruire la bordul unei aeronave militare. Drept urmare, vor fi avansați la gradul de aspirant post-mortem, soldatul Cosmin Florescu, fruntașul Marius Cătălin Chioveanu, fruntașul Cosmin Furtună, fruntașul Constantin Vlăduț Sărman, maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi, maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cișmașu și maistrul militar clasa a III-a Băduț Papuc. De asemenea, va fi avansat la gradul de sublocotenent post-mortem, maistrul militar principal Răzvan Rîngheț, iar locotenenții Liviu Antim și Lavinia Guită vor fi avansați la gradele de căpitani post mortem.
Totodată, locotenent-comandorul Cătălin Vicențiu Antoche va fi avansat la gradul de căpitan-comandor. Mai mult, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, a înaintat președintelui României propunerea de acordare a gradului de general de flotilă aeriană post-mortem comandorului Nicolae Jianu.
Pe de altă parte, în semn de recunoaștere a meritelor în îndeplinirea misiunilor care le-au fost încredințate, de apreciere a curajului dovedit în a înfrunta riscuri majore și a spiritului de sacrificiu până la jertfa supremă, ministrul Gabriel Oprea a înaintat, de asemenea, președintelui României următoarele propuneri de conferire de decorații: Ordinul Național Steaua României, în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de pace, pentru cei patru ofițeri decedați, Ordinul Virtutea Aeronautică, în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de pace, pentru sublocotenentul post-mortem Răzvan Rîngheț și Ordinul Virtutea Maritimă, în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de pace, pentru cei șapte aspiranți post-mortem.
În altă ordine de idei, ministrul Apărării Naționale a semnat ordinele de înaintare la gradul de locotenent-comandor a căpitanului Daniel Bălșanu și la gradul de maistru militar clasa a III-a a maistrului militar clasa a IV-a Marius Nazare. Celor doi militari supraviețuitori ai catastrofei aviatice de la Tuzla li se va acorda Emblema Onoarea Armatei României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8839 secunde