Escroci creativi! De la metoda "Accidentul", la metoda "Medicul"

900
2
Escroci creativi! De la metoda

Articole de la același autor

După ce au acționat, ani la rând, prin metoda "Accidentul", infractorii apelează la o altă metodă pentru a stoarce bani de la oameni. Aceștia continuă să își sensibilizeze interlocutorii și apelează, bineînțeles, la o poveste lacrimogenă, în care este implicat un membru al familiei. Cum orice om ar face tot ce îi stă în putință pentru a-și slava fiul sau fiica, escrocii se folosesc de disperarea părinților și de faptul că șocul pe care îl au la aflarea vești că odrasla este grav rănită le ia pentru câteva minute mințile. 


Mai nou, escrocii se dau drept medici și sună la diferite numere de telefon, anunțând membrii familiei că unul din copii sau ambii au fost implicați într-un grav accident rutier și au nevoie urgent de o intervenție chirurgicală. 


În urmă cu câteva zile, polițiștii au descins în cinci locații din județele Vaslui și Prahova și la Penitenciarul Iași, după ce un deținut de 25 de ani este bănuit că, între 7 și 16 septembrie, ar fi înșelat patru femei, prezentându-se ca fiind medic și solicitându-le bani și bijuterii. 


Nu a durat prea mult și metoda a ajuns și la Constanța. 


5.000 de lei aruncați pe fereastră 
Miercuri după-amiază, o femeie de 65 de ani a căzut în plasa infractorilor. Aceasta a fost sunată pe telefonul fix de un individ care s-a recomandat a fi medic. Bărbatul i-a spus că băiatul și fata ei au ajuns la spital, deoarece au fost implicați într-un grav accident rutier și trebuie să între în operație. 


Vestea că cei doi copii ai săi trec prin clipe de groază a șocat-o pe femeie. Pentru că nu dispunea de banii pe care "medicul" îi cerea pentru a-i salva odraslele, femeia și-a adunat toate bijuteriile din casă. "Medicul" i-a precizat că va trimite la locuința ei un bărbat pentru a ridica banii. Nu a durat mult, iar la scara blocului și-a făcut apariția un individ căruia femeia i-a dat nu mai puțin de 550 de euro, 1.100 de lei, un lănțișor de aproximativ șase grame, două inele și un cer-cel de aproximativ 0,7 grame, toate din aur.
După câteva ore, aceasta a realizat că a fost păcălită și a anunțat poliția. Prejudiciul a fost estimat la 5.000 de lei. 


De teama infractorilor, femeia a evitat să mai deschidă ușa pentru a discuta cu presa. "M-au nenorocit. Mi-au luat tot. Am rămas fără nimic. Mi-e frică să mai deschid… Nu vreau să vorbesc cu nimeni", a declarat păgubita. 


Polițiștii au pornit o anchetă în acest caz, pentru a da de urma infractorilor. Nu este exclus ca cei care se află în spatele acestei povești să fie tot pușcăriași. 


Înșelăciuni pe bandă rulantă 
Oamenii legii le recomandă tuturor constănțenilor să fie atenți și să verifice informațiile înainte de a da bani. 


"Cereți date despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla ruda implicată în accident și sunați pentru confirmare. Dacă sunteți contactat de un «binevoitor», care vă apelează în numele unei rude apropiate, și nu ați putut verifica veridicitatea informațiilor, anunțați Poliția la numărul de urgență 112, pentru a vă acorda sprijin.
 
Fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră și să afle detalii despre familie sau vecini. Nu primiți în locuință persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale, decât după ce ați verificat actul de identitate și legitimația de serviciu. Nu le furnizați acestora informații despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini", recomandă oamenii legii. 


Totodată, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța îi sfătuiesc pe constănțeni să nu dea bani necunoscuților sub niciun motiv și dacă sunt sunați și li se cer bani pentru a fi soluționat un accident rutier sau pentru intervenții medicale rezultate din accidente, să sune la 112! 


Comentează știrea

Lucia
11 octombrie 2015
castig online

Afacere online acasa! Ce faci cand ti se termina banii si nu gasesti nicaieri niciun job mai bun? Aceasta problema o poti rezolva chiar acum! Iti oferim o afacere la cheie, cu castiguri chiar si din prima luna. Lucrezi elegant, fara sefi, fara sa fii obligat sa construiesti retele de oameni, pentru a putea castiga bani. Iti trimitem tot pachetul de informatii, dupa ce ne contactezi la adresa de email: [email protected]

CaseyJow
19 martie 2017
lwgn6ju0

wh0cd656072 cialis without a prescription

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6435 secunde