Ești șofer? Grijă mare să nu cazi în capcana șantajiștilor

2174
3
Ești șofer? Grijă mare să nu cazi în capcana șantajiștilor - fondsantaj1-1349369056.jpg
Există diverse categorii de oameni care provoacă intenționat accidente, doar pentru a cere, ulterior, bani, ca să renunțe la plângerile penale. Pentru a nu fi trași pe sfoară, șoferii pot apela la metode legale prin care să scape de șantajiști. 




Cele mai periculoase situații sunt prezente atunci când, pentru bani, părinți inconștienți, iresponsabili - dacă mai pot fi numiți părinți! - își aruncă copiii în fața mașinilor. Acest fenomen, de-a lungul timpului, a fost sesizat și de către oamenii legii.

Cele mai dese cazuri, în zilele noastre, îi au în prim plan pe romi, care, prin "tehnici" premeditate de acasă, își împing, "din greșeală", copiii în stradă, pentru a beneficia de daune materiale de la șofer. Pentru a fi considerate victime, mamele puradeilor scapă câteva lacrimi și cer sume exorbitante pentru a nu depune plângere.

Din disperare, teamă sau, pur și simplu, nepăsare, mulți șoferi aleg să plătească, pentru a nu ajunge la proces.

Ți-a dat voie să ieși din intersecție și te-a lovit

Această situație nu este singura în care, de teamă, șoferii au de pierdut și cad în ghearele șantajului. O altă împrejurare apare atunci când accidentele sunt provocate, în mod intenționat, de șoferii care vor bani, în schimbul depunerii unei plângeri. Majoritatea accidentelor de acest gen se petrec într-un ambuteiaj sau pe o arteră aglomerată. Un șofer, care se deplasează pe drumul principal, îi face semn unui alt șofer, cum că i-ar da voie să iasă și să își continue drumul. În practică, lucrurile stau altfel. Șoferul care face pe bunul samaritean te poate lăsa să ieși și apoi poate intra în coliziune cu mașina pe care o conduci. În acest caz, "vânătorul de accidente" se bazează pe faptul că polițiștii vor ridica permisul șoferului care nu acordă prioritate.

În oricare din cazuri, există două situații. Ori șoferul va vrea repararea mașinii, fără a depune plângere, ori va vrea o sumă considerabilă de bani. Orice ar fi, nu trebuie să vă lăsați păcăliți de șantajiștii care vor să vă stoarcă de bani sau vor să își repare mașina, deja lovită, pe banii dumneavoastră.

Amenințarea cu certificatul medico-legal

O altă circumstanță prin care puteți fi trași pe sfoară este șantajul cu certificat medical. În cazul unui accident, în care sunteți vinovat, persoana din mașina avariată poate părea sănătoasă și fără nicio zgârietură, la prima vedere, după care, dintr-o dată, i se face rău și acuză tot felul de dureri, pe care anterior nu le avea. Această escrocherie, în care "victima" amenință cu un certificat medico-legal, este pusă în practică destul de des de "vânătorii de recompense".

De obicei, în prima fază, cel lovit nu acuză nici un fel de dureri după care, în scurt timp, își schimbă varianta. Apoi, "răniții" amenință că își vor scoate certificat medico-legal. În ultimă instanță, "victima" oferă o ultimă soluție, adică o înțelegere. În acest caz, conducătorului auto care a provocat accidentul i se cer sume exorbitante, de ordinul zecilor de mii de lei. Și în această situație, de cele mai multe ori, șoferii plătesc oricât este nevoie, chiar și în rate, de teamă. Altfel spus, se permite șantajul cu bună știință.

Depuneți plângeri împotriva șantajiștilor

În aceste circumstanțe, cei vinovați nu trebuie să se piardă și să fie trași pe sfoară de șantajiști. Soluția în astfel de cazuri este depunerea unor reclamații la poliție sau chiar la parchete, pentru șantaj. Îndeosebi în anul 2011, oamenii legii au fost sesizați cu privire la mai multe persoane care loveau intenționat diferite autoturisme, după care, sub diverse amenințări, obțineau sume de bani exorbitante. 


Comentează știrea

intre timp,
5 octombrie 2012
politia dormea

cu bulbuci la cur...

RR
5 octombrie 2012
!

Am patit si eu, mi-a facut semn ca pot sa ma bag apoi a intrat in mine. Voia 500 ron, eh bine l-am batut de s-a facut maro la pantaloni si si-a vazut de drum.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : "Cimitirul" de pe marginea drumului
Pagina a fost generata in 0.3705 secunde