Europol va deveni o agenție europeană finanțată de UE

240

Articole recomandate

Oficiul european de poliție, Europol, va deveni în 2010 o agenție a Uniunii Europene finanțată din bugetul acesteia, pentru activități de combatere a activității și crimei organizate, a anunțat, la Luxemburg, comisarul european Jacques Barrot.
Aprobarea noului statut de către miniștrii UE de interne și ai justiției "va permite o cooperare mai strânsă între forțele de poliție din statele membre", a comentat comisarul european Jacques Barrot, care îl înlocuiește pe comisarul Franco Frattini.
Acest statut va permite acordarea mai multor competențe și prerogative agenților Europol din statele membre, a subliniat ministrul francez de interne, Michèle Alliot-Marie.
Acordul va permite în special simplificarea procedurilor de funcționare a Europol, condiționate până în prezent de acordul fiecăruia dintre cele 27 de state membre, au precizat surse franceze.
Europolul a fost creat în 1992 pentru a centraliza și trata informațiile necesare statelor membre UE în cadrul luptei împotriva terorismului și crimei organizate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9261 secunde