Evadare spectaculoasă din Judecătoria Constanța

774
Un minor de 17 ani, din Murfatlar, bănuit că este implicat în comiterea mai multor spargeri din locuințe pe raza localității Valu lui Traian, a dat mari dureri polițiștilor constănțeni la începutul acestui week-end.

Reținut de oamenii legii după câteva zile de căutări, Valentin Z. a fost prins în cele din urmă și prezentat procurorilor, vineri, care, apoi, au decis să ceară pe numele lui emiterea unui mandat de ares-tare preventivă pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Vineri seara însă, pe la ora 20, când individul se afla la Judecătoria Constanța, însoțit fiind de doi lucrători de la Secția 1 Poliție Rurală, profitând de un moment de neatenție a acestora, a fugit pe unul dintre geamurile clădirii.

Imediat, polițiștii s-au mobilizat și au fost efectuate filtre în tot orașul, cât și în localitățile învecinate.

Sâmbătă, în jurul orei 14, suspectul a fost reperat de polițiști și jandarmi pe o stradă din Murfatlar. Cu o ultimă forțare de a scăpa de urmăritori, minorul a luat-o la sănătoasa, escaladând gardurile ce împrejmuiesc curțile oamenilor.

El a fost prins, în cele din urmă, și imobilizat, după care a fost prezentat magistraților de la Judecătoria Constanța, în vederea arestării. Pe numele lui a fost emis un mandat pentru o perioadă de 19 zile.

Pentru că a fugit de sub escorta poliților, minorul se va alege cu un dosar penal în plus. Mai exact, pe lângă furt calificat, el va fi cercetat și judecat și pentru evadare, infracțiune pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între șase luni și doi ani, bene-ficiind, firește, de dispozițiile legale ce se referă la infracțiunile comise pe perioada minoratului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2069 secunde