Noul Cod Rutier aduce schimbări

Amenzi de 2.000 de euro și confiscarea mașinii pentru șoferii problemă

1162
1
Noul Cod Rutier aduce schimbări care, cel mai probabil, nu vor fi pe placul tuturor șoferilor.

Principala modificare va fi legată de amenzile mult mai mari. Șeful Poliției Române, chestorul Liviu Popa, a declarat că sancțiunile vor crește în special în ceea ce privește depășirea vitezei legale.

Amenzile contravenționale, cum sunt cele de la radarele fixe, nu vor mai aduna puncte de penalizare, fiind considerate inutile, iar direct responsabil de plata acestora va fi proprietarul mașinii, indiferent de cine a fost la volan.

Sancțiunile vor ajunge până la 2.000 de euro și rămân deocamdată cele mai mici din Europa. Diferența este că procesele verbale vor deveni executorii, adică nu vor mai putea fi contestate cu lunile sau anii ca până acum.

Permisul de conducere nu se va mai suspenda la depășirea liniei continue. Regula rămâne valabilă doar pentru cei care au călcat marcajul în timpul unei depășiri.

Ultima propunere importantă va trezi probabil încă un cor de proteste. Este a treia oară când șefii de la Interne vor cere Parlamentului confiscarea mașinilor folosite la curse nebunești de viteză. De asemenea, de aceeași surpriză ar putea avea parte și șoferii care nu își vor achita amenzile la timp.

Comentează știrea

sofer
22 august 2011
pt amenzi marite sunt de acord

insa pt confiscarea masiinii ne cred ca este normal pt aceste fapte care sunt considerate periculoase suspendarea permisului pe o perioada functie de gravitatea faptei

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3118 secunde