Jocurile online gratuite contribuie la majorarea veniturilor industriei de profil

846
Jocurile online gratuite contribuie la majorarea veniturilor industriei de profil - computergamer-1313952801.jpg
Jocurile online gratuite contribuie la majorarea veniturilor industriei de profil, întrucât participanții cumpără bunuri virtuale care costă mai mult decât jocurile contra-cost.

Aceste jocuri gratuite, considerate odată o năpastă, dau de lucru dezvoltatorilor, care atrag utilizatorii să plătească pentru costume sau unelte virtuale.

Potrivit unui sondaj publicat de asociația germană Bitkom din industria tehnologiei, 45% dintre clienții germani optează pentru versiunile gratuite ale jocurilor.

"Oamenii nu cheltuiesc în mod necesar mai puțin, pentru că fanii ar putea opta să investească și câteva sute de lire sterline dacă le place cu adevărat un joc, așa că unii dintre ei cheltuiesc mai mulți bani decât pe un joc cu preț premium", a declarat Mathias Hellmund, director la dezvoltatorul german de jocuri Exozet.

Bitkom a constatat că 43% dintre jucătorii germani cheltuiesc în medie 15 euro pe lună pe jocurile cu plată.

Alți utilizatori, de jocuri gratuite, sunt dispuși să cheltuiască printr-o singură tranzacție până la 1.500 de euro pentru o sabie rară sau o armură specială, a declarat Christian Funk, analist la compania se securitate informatică Kapersky Lab din Rusia.

Funk a monitorizat în iunie tranzacțiile de acest tip de pe Ebay și a constatat că au fost vândute 3.641 de bunuri virtuale pentru jocul "World of Warcraft", la un preț mediu de 132,33 euro, în decurs de 14 zile.

În baza acestor date, Funk estimează că jucătorii cheltuiesc anual circa 11,5 milioane de euro pe bunuri virtuale doar pentru acest joc, ceea ce dă o imagine despre sumele vehiculate pe acest segment.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2412 secunde