Evadarea de pe litoral. "E inevitabil să nu se producă accidente rutiere"

376
Evadarea de pe litoral.
Traficul rutier a fost aglomerat, ieri, pe DN 39, drumul care leagă Constanța de Mangalia, mai ales în zona stațiunii Eforie Nord, unde nu există rute ocolitoare.

"A fost cea mai aglomerată zi din sezonul estival", recunosc polițiștii. Din această cauză, oamenii legii au modificat în mod repetat sensurile de circulație din Eforie Nord.

Pe DN 39, drumul care leagă municipiul Constanța de sudul litoralului, s-a circulat, ieri, bară la bară. Coloana de mașini s-a întins pe câțiva kilometri, în ciuda eforturilor polițiștilor rutieri de a decongestiona traficul.

"Ziua de 5 august a fost cea mai aglomerată zi de pe DN 39 din acest sezon estival, exceptând zilele de week-end. În general, prima zi de luni din luna august este foarte aglomerată, tocmai de aceea am avut pe un schimb doi ofițeri și opt agenți de poliție pe o distanță de zece kilometri. Ambele sensuri, atât către sudul litoralului, cât și către Constanța au fost foarte aglomerate, peste capacitatea normală de preluare a drumului, ceea ce a generat formarea de co-loane de așteptare chiar și la ieși-rea de pe autostradă", a precizat Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța.

Sensurile giratorii, supraaglomerate

Oamenii legii au încercat deblocarea mașinilor rămase în trafic prin modificarea sensurilor de circulație din localitatea Eforie Nord.

"În repetate rânduri, polițiștii rutieri și reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România au modi-ficat sensul de circulație pe benzile reversibile în localitatea Eforie Nord. Cauzele acestor aglomerații sunt scăderea vitezei de deplasare până la 50 de kilometri pe oră în localități, comparativ cu o viteză legală de 130 de kilometri pe oră pe autostradă, aglomerarea marcajelor pietonale din localitățile Agigea și Eforie și supraaglomerarea sensurilor giratorii de la intersecția DN 39 cu DN 38, în Agigea, și cele de la intrările și ieșirile din Eforie Nord. În toate aceste zone au fost amplasați agenți de circulație, ce au avut ca rol gruparea pietonilor, pentru ca aceștia să traverseze doar orga-nizat, și ordonarea autovehiculelor în sensurile giratorii pentru a nu fi blocate căile de rulare", spune polițistul.

Cozile de mașini duc la accidente rutiere

Conform statisticilor, neatenția în conducere este o cauză generatoare de accidente rutiere. Stând într-o coloană de mașini poate duce la un impact de acest gen care, la o viteză minimă nu te va răni, dar cu siguranță că mașina pe care o conduci va avea de suferit.

"Îi sfătuim pe conducătorii auto să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să mărească atenția, întrucât este inevitabil ca în astfel de aglomerații să se producă accidente rutiere prin impact față spate", afirmă Ciprian Sobaru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3196 secunde