Examenele auto sunt prea grele? De ce nu reușesc constănțenii să promoveze "sala" și "orașul"

43661
Examenele auto sunt prea grele? De ce nu reușesc constănțenii să promoveze

Articole de la același autor

Tot mai mulți cursanți se plâng că nu pot lua examenul auto pentru că este prea greu: ba au probleme la proba teoretică și întrebările sunt prea grele, ba nu fac destule ore de conducere și nu reușesc să se descurce în fața polițistului. Instructorii auto susțin însă că singura vină pentru nereușită aparține cursanților, care nu învață suficient. 


"Întrebările astea sunt formulate exact ca să ne pună în dificultate" sau "Nu reușesc să-mi dau seama de răspunsul corect, pentru că variantele sunt prea asemănătoare" sunt doar câteva dintre plângerile cursanților cu privire la proba teoretică a examenului auto. Deși elevii se plâng, instructorii auto spun că dacă ar pune mâna serios pe carte, și nu superficial, ar reuși să ia examenul. Altfel spus, instructorii sunt de părere că întrebările sunt foarte bune și că este foarte normal ca acestea să nu fie ușoare și la îndemâna oricui. De asemenea, aceștia afirmă că dacă ar lua toată lumea cu ușurință permisul de conducere, ar trebui să ne ascundem în case, să nu mai ieșim pe străzi pentru că ne-ar pune viețile în pericol. Instructorii auto mai afirmă faptul că promovabilitatea examenului auto este din ce în ce mai mică. Mai mult de jumătate dintre cursanți nu reușesc să ia permisul auto. "Întrebările nu sunt prea grele. Dacă ar învăța ar ști. Așa, ei nici măcar nu dau pe la cursul de pregătire teoretică. Plătim profesori degeaba, că din 15 cursanți dacă vine unul e bine. Zic că știu ei mai bine și că învață după cărți, deși noi facem cursurile astea teoretice, tocmai pentru a-i pregăti bine. Și la conducere e la fel. Noi îi învățăm, dar dacă pe ei nu îi interesează, ce să le facem?", a precizat Nicolae Dicu, reprezentantul școlii de șoferi DIA Auto. 


"Rata de reușită este foarte mică" 
Deși puțini dintre cei care dau examenul auto reușesc să promoveze, instructorii auto sunt de părere că acesta este un lucru bun. Au avut, spun ei, și cursanți care habar nu aveau să țină un pix în mână sau să răspundă la între-barea "Câte laturi are un triunghi?", darămite să manevreze un volan. "De exemplu, romii cum reu-șesc să ia sala? Eu am avut cazuri și cu medici care nu au luat. Am avut și o profesoară care a dat sala de patru ori, spunând că întrebările sunt greșite. Pe de altă parte, o simplă vânzătoare la un magazin a luat din prima. Problema este în altă parte: ori nu le place, ori tratează cu superficialitate. Și la conducere e la fel. Noi ne chinuim cu ei, iar ei habar nu au diferența dintre pantă și rampă sau dintre parcare, oprire și staționare. Totul pleacă de la teorie. Rata de reușită este foarte mică, însă acest lucru este minunat, pentru că vom avea șoferi buni, responsabili, care să nu ne omoare pe străzi", a afirmat Daniar Bectemir, instructor auto independent. 


Mecanica, necesară? 
În legătură cu partea de mecanică pe care cursanții trebuie să o învețe la examenul auto, instructorii auto sunt de acord cu elevii. Aceștia recunosc că este "o tâmpenie" și sunt contrariați de dificultatea întrebărilor. "Este adevărat că le-ar trebui câteva întrebări de bază, însă se cam exagerează cu acest aspect", au transmis instructorii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5405 secunde