Salvarea instructorilor auto independenți

997
Salvarea instructorilor auto independenți - fondinstructoriautoindependenti-1377710351.jpg

Articole de la același autor

Instructorii auto independenți, amenințați cu desființarea, după ce a fost modificată legea în baza căreia își desfășoară activitatea, nu au stat cu mâinile în sân. S-au întors împotriva Ministerului Transporturilor, în instanță, și au început să câștige. 

De câteva luni bune, instructorii auto independenți sunt îngrijorați. Iar ziua de 13 noiembrie, data de la care, potrivit Ordinului 733/2013, nu mai au voie să îi învețe pe alții despre șofat dacă nu fac parte dintr-o școală auto, se apropie cu pași repezi. Acesta a fost și motivul pentru care, o bună parte dintre ei s-au adresat magistraților și au cerut declararea legislației care le interzice activitatea ca fiind neconstituțională.

O primă bătălie a fost câștigată, a declarat pentru "Cuget Liber" Petrică Bordeianu, președintele Federației Naționale a Formatorilor Auto. "Marți, 27 august, magistrații Curții de Apel Bacău s-au pronunțat cu privire la plângerea depusă de mine împotriva Ministerului Transporturilor și au dispus suspendarea executării Anexei 1 a Ordinului 733/2013, privind normele de autorizare a școlilor de conducere și a instructorilor auto. Am vrut să depun plângerea în numele Federației Naționale a Formatorilor Auto, dar pentru că dura foarte mult, am luat decizia să depunem, fiecare, în nume propriu.

Au fost depuse plângeri la Suceava, Brașov, Olt, Constanța etc. Eu am depus prima acțiune în instanță, așa că eu am primit prima decizie.

Am câștigat suspendarea, am creat precedentul! Asta înseamnă că, după 13 noiembrie, nu mai am obligația să mă asociez cu alți instructori auto pentru a putea funcționa, așa cum prevăd noile norme, ci voi lucra după cele vechi, până când Curtea Constituțională va decide că ordinul este neconstituțional, căci acesta este scopul nostru", a subliniat liderul instructorilor auto independenți din țara noastră.

Drept pentru care, acesta îi îndeamnă pe cei care, până în prezent, nu au depus acțiune în instanță, să se grăbească, luna noiembrie se apropie cu pași repezi. Până în prezent, pe rolul Curții de Apel Constanța au fost înregistrate zeci de dosare depuse de instructorii auto independenți din județul nostru, primele termene fiind stabilite pentru luna septembrie.

De ce nu i-a speriat modificarea Codului Rutier

Ultima modificare a Codului Rutier, intrată în vigoare în 8 august, a adus de asemenea o piedică instructorilor auto independenți. Astfel, a fost abrogat alineatul din fostul Cod Rutier, adică tocmai prevederea legală care le permitea instructorilor auto independenți să iasă pe stradă cu învățăceii.

Petrică Bordeianu, președintele FNFR, a subliniat pentru "Cuget Liber" că, și cu această prevedere eliminată, instructorii auto independenți pot să iasă pe stradă, fără griji. "Noi nu funcționam doar în baza acestei prevederi din Codul Rutier, ci în baza legii PFA-urilor. Această prevedere, când a fost introdusă, a fost pentru a le atrage atenția școlilor auto că nu sunt singuri pe acest segment. Motiv pentru care, chiar și această modificare, până pe 13 noiembrie, funcționăm fără nicio problemă", a subliniat reprezentantul instructorilor auto independenți, adăugând că problema este rezolvarea situației de după data menționată.

Pe de altă parte, acesta a subliniat că a sesizat și Consiliul Concurenței, care le-a dat dreptate instructorilor auto independenți și a trimis o serie de recomandări Ministerului Transporturilor, prin care arată că aceste condiționări limitează autonomia instructorilor auto autorizați ca PFA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6999 secunde