EXCLUSIV Un constănțean - "cel mai mare traficant de droguri din Europa", închis în Italia fără a fi audiat

3139
5

Victor Iustin Rădulescu, de 56 de ani, angajatul Căpităniei Portului Midia, extrădat, la data de 8 iunie, în baza unui mandat european de arestare, autorităților italiene, care-l acuză că ar fi implicat în traficarea a aproape nouă tone de cocaină, trăiește drama vieții sale în închisoarea Monza, din Peninsulă. Deși ieri a făcut patru luni de când stă în pușcărie și se află la cheremul italienilor, el nu a fost audiat nici măcar o singură dată!

Aici, în România, familia sa trăiește o altă dramă: soția a fost nevoită să vândă apartamentul în care locuia pentru a putea plăti un avocat care să apere interesele soțului ei în Italia și a-i cumpăra medicamente care să-l mențină în viață!

Fiul lui "Moș Pipă"

Încă de când a fost demarată procedura de extrădare a lui Victor Iustin Rădulescu în Italia, respectiv finele lunii mai 2012, toată povestea părea cusută cu ață albă. Acuzațiile aduse, extrem de grave, veneau în contradicție flagrantă cu viața pe care acesta o trăia la Constanța. El își întreținea familia dintr-un salariu de 1.500 de lei, are o soție care este bolnavă și un băiat care a terminat Facultatea de Teologie cu nota 10, dar care nu are un loc de muncă. Trăiau într-un apartament sărăcăcios din Constanța și nu într-o vilă de lux, așa cum te-ai fi așteptat de la cel mai mare traficant al Europei.

CITEȘTE ȘI: Din culisele poveștii incredibile a lui Victor Rădulescu  

Mai mult, Victor Iustin Rădulescu este descendentul unei familii bune de la malul mării, tatăl său, Victor Rădulescu, zis "Moș Pipă", fiind cunoscut de toți marinarii de carieră. Acesta a fost comandant de cursă lungă timp de 45 de ani, dintre care 25 de ani doar pe nava "București", pe care a iubit-o ca pe-o fiică. Victor Iustin Rădulescu, prin munca sa, nu a făcut decât să facă cinste familiei lui și educației de care a avut parte. Până în luna mai 2012…, când numele său a apărut pe toate posturile naționale de televiziune, cu titluri de-o șchioapă de genul: "Traficant periculos prins cu nouă tone de cocaină!!!". De parcă ar fi fost căutat timp de câțiva ani, el s-ar fi ascuns și cu eforturi deosebite s-ar fi reușit prinderea sa. În realitate, el ducea o viață liniștită, locuind de 22 de ani la aceeași adresă, fără a crea probleme autorităților și fiind un patriot convins!

După ce a fost extrădat s-a lăsat tăcerea…

De patru luni nu a fost audiat nici măcar o dată! Dar ce s-a întâmplat în cele patru luni de când Victor Iustin Rădulescu, cetățean român, pe care statul român l-a trimis ca pe un "colet" în Italia, doar pentru că așa au cerut autoritățile de acolo, fără un minim de verificări (deoarece legea nu le permite procurorilor și judecătorilor români să facă așa ceva, ei nefiind în astfel de cazuri decât simpli executanți)? NIMIC!!!

Suntem obișnuiți să criticăm Justiția din România, dar iată că nici cu cea din alte țări europene nu ne e rușine! Ieri s-au împlinit fix patru luni de când Victor Iustin Rădulescu a fost făcut pachet și trimis în Italia. Potrivit soția sale, Mihaela Rădulescu, în toată această perioadă el nu a fost chemat, nici măcar o singură dată, la interogatoriu! Procurorii italieni care-l căutau în disperare pe "cel mai mare traficant al timpurilor" de la ei au fost atât de interesați să afle adevărul încât nu l-au chemat nici măcar la o confruntare timp de patru luni!

CITEȘTE ȘI: "Temutul" traficant de droguri constănțean vrea protecție pentru el și familia lui

La Constanța, soția și fiul bărbatului sunt disperați. "Am fost nevoită să vând apartamentul din Constanța în care am locuit vreme de 22 de ani, pentru a plăti avocatul din Italia. Sunt disperată! Trăim o dramă de nedescris! Ne-au distrus viețile! O lună de zile nu am știut nimic de el! Abia după ce i-am trimis bani de aici a putut să îmi scrie pentru că nu avea bani nici de un timbru. Abia atunci a reușit să-și cumpere un șampon, să se spele… Cu toate acestea, nici până în acest moment nu a fost audiat! Stă acolo nevinovat, fără să-i pună cineva măcar o întrebare!", ne-a povestit, disperată, Mihaela Rădulescu. Bărbatul are probleme grave de sănătate, iar soția sa a făcut tot posibilul să-i trimită medicamentele de care are nevoie. Dacă nu le ia, viața acestuia poate fi pusă în pericol. "Este un om bolnav, care stă nevinovat la închisoare", ne spune plângând femeia.

Ce face statul român pentru cetățenii lui? Absolut nimic!

Dar ce au făcut autoritățile române până în prezent în afară de "a executa" ordinul italienilor? ABSOLUT NIMIC! Un cetățean român poate putrezi în pușcăriile altei țări fără ca statul său să-l apere în vreun fel! Iar asta pentru că, la nivel înalt, s-ar traduce drept o imixtiune în Justiția din statul respectiv. Dar apărarea intereselor cetățeanului român cum s-ar traduce? Onoarea și drepturile acestui om, pătate iremediabil, care riscă să-și piardă chiar viața în spatele gratiilor, cel mai probabil nevinovat, cum se numește? "Singurul care m-a ajutat a fost consulul de la Milano, Daniel Dina, căruia i-am scris și i-am explicat situația, iar prin intermediul său am obținut dreptul de a vorbi la telefon o dată pe săptămână. Abia după două luni și jumătate de când a fost trimis acolo am vorbit la telefon", ne-a spus Mihaela Rădulescu.

CITEȘTE ȘI: Din culisele poveștii incredibile a lui Victor Rădulescu

Lucrul ieșit din comun a fost că, prin intermediul avocatului, a aflat de o propunere șocantă a procurorilor care l-au căutat atât de disperați: ei au propus ca Rădulescu să fie arestat la domiciliu! Deși nu l-au audiat nici măcar o singură dată, ei sunt dispuși să-l elibereze din închisoare și să-l țină arestat la un domiciliu din Milano. "Care domiciliu? Eu am bani să închiriez o locuință acolo?", ne spune, siderată, Mihaela Rădulescu. "Mai mult decât atât, soțul meu nu vrea decât să fie audiat și să i se clarifice cât mai curând situația! Vrea să-și dea seama, odată și odată, autoritățile italiene, că s-au înșelat în ceea ce îl privește! Mai mult, dacă aveau probe până acum nu văd de ce nu ar fi demarat procesul!? Cel mai mult îmi este teamă să nu-i fabrice probe! ", ne-a declarat aceasta.

"Temutul" traficant de droguri, omul de încredere al președintelui Băsescu

Soția lui Victor Iustin Rădulescu ne-a mai declarat că soțul ei a fost subalternul președintelui Traian Băsescu și, prin intermediul nostru, vrea să-i transmită acestuia strigătul ei de ajutor: "Președintele Băsescu l-a avut subaltern. Când a plecat de la Căpitănie să preia șefia ANR-ului nu l-a luat decât pe Iustin. Pentru că el nu bea, era serios, era un om de încredere. Aș vrea să iau legătura cu președintele Băsescu! El îl cunoaște foarte bine pe soțul meu, știe ce fel de om este! Nu vreau să facă vreo presiune, să intervină în vreun fel! Nu l-aș ruga decât să îl ajute pe băiatul meu să își găsească de serviciu, ca să avem din ce trăi… A terminat facultatea cu 10 și ar face orice muncă… Credeți-mă, am ajuns muritori de foame! Eu sunt bolnavă din 2003, mă tratez de depresie, nu avem nici un venit", ne-a spus, cu lacrimi în ochi, femeia. "Soțul meu este un om de onoare, în orice zi națională, steagul României îl arbora la balcon, vă pot spune vecinii din blocul în care am stat. Ce face statul român acum pentru el?"

CITEȘTE ȘI: "Temutul" traficant de droguri constănțean vrea protecție pentru el și familia lui



Comentează știrea

bogdan
9 octombrie 2012
suntem un popor de rahat

nimeni nu face nimic,nimeni nu se sesiseaza,popor de 2 lei...pai daca nu li s-a intamplat lor...

admirator
9 octombrie 2012
ambasadorul

tarii noastre in Italia trebuie sa protesteze si sa ceara socoteala guvernului italian! Iar familia sa faca plingere la CEDO impotriva Italiei. Aici e vorba de despagubiri grase... Presedintele, se poate interesa -pe cale oficiala- de probele in baza carora amaritul a fost acuzat si arestat. Este ciudat ca nimeni nu face nimic! Justitia italiana este cu musca pe caciula de mult timp. Cel putin de la cazul Mailat. Sa nu mai vorbim de penali romani lideri de retele mafiote, adapostiti de guvernul italian, care le-a acordat... azil politic!

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE
9 octombrie 2012
Atac in stil mafiot si Presiuni ilegale la ANR

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE reporterii nostri au capatat acces la informatii top secret privind demiterile si sefilor ANR aflate cel mai probabil in posesia SRI intitulate fictiv de noi Raport SRI privind destabilizarea structurilor statului ANR si amenintari la adresa sigurantei nationale O.Cojocea sef serviciu Tehnic- demisie D.Coval sef serviciu resurse umane –demisie;Banita sef Juridic –demisie ;Branza P. Director General ANR demis din functie;C. Matei. Director General ANR demis din functie;E. Olteanu Director General ANR intermar inlocuit din functie;Berescu Director General ANR interimar inlocuit din functie P. Chirobocea –Sef siguranta Navigatiei demisie(pensie);N. Grosu – Sef audit demisie(pensie)Demisie In prezent se fac Demiteri mascate a in jur de 50-70 Sefi servicii si capitanii din ANR prin organigrama schimbata de 2 ori in mai putin de 19 zile: DIRECTOR DIRECTIE INAMTRICULARI;TEHNIC;JURIDIC;SIGURANTA NAVIGATIEI;SEF SERVICIU pentru IT;VTS; RESURSE UMANE;CONTABILITATE;TEHNIC;ADMINISTRATIV;SIGURANTA NAVIGATIEI –CAPITANII ZONALE;CAPITAN SEF CONSTANTA TULCEA , GIURGIU , DROBETA, GALATI, AVIZARI PRODUSE NAVALE, INSPECTII TERMINALE,BIROU SAR ,BIROU POLUARE SEF DEEPARTAMENT CAPITANII MARITIME, SEF DEEPARTAMENT CAPITANII DUNARE MARITIME SEF DEPARTAMENT CAPITANII DUNARE

dan constanta
18 octombrie 2012
RUSINE

In primul rand sa va zic ceva care sa fac a intelege postura omului care este acolo. am trecut prin aceeasi nenorocire numai ca fara functia lui victor ,santem de tot rasul in fata justitiei italiene ne fac ca pe niste gunoaie ne considerA ultimi oameni santem de toata rusinea si ne condamna cum vor eii,nu doresc nimanui ceea ce se intampla acolo ceva de nedescris iar statul ROMAN nu face absolut nimic ptr.noi cetateni care platim taxe si ne subjuga ca pe sclavi isi bat joc de noi o democratie de tot rasul. RUSINE STATULUI ROMAN CA PERMITE ACESTE CERERI DE EXTRADARE isi bat joc de noi,am o poveste de spus care nea adormit pe totii TREZITIVA oameni buni.

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9875 secunde