Exercițiu de urgență nucleară, la Cernavodă

360
Exercițiu de urgență nucleară, la Cernavodă - 5ca80014dc6f0b359cfb0736305a03f6.jpg
Astăzi, între orele 8 și 12, în Cernavodă se va desfășura exercițiul anual de urgență radiologică - Făurar 2010.
Comitetul local pentru situații de urgență și CNE Cernavodă vor colabora în acest exercițiu ce are ca scop prevenirea și limitarea consecințelor unui accident nuclear.
Aplicația se va desfășura în Unitatea 2 a CNE Cernavodă, acolo unde se vor simula primele alarme care indică producerea unui accident nuclear. Imediat, se vor lua măsurile de atenționare a populației folosind toate mijloacele de informare (sirene, anunțuri prin intermediul mașinilor poliției, portavoce, stațiile de cablu și radio locale). În acest timp, reprezentanții CNE vor simula acțiuni de remediere a defecțiunilor și de monitorizare a nivelului radiațiilor, urmând ca periodic să transmită notificări către autoritățile locale.
În exercițiul de astăzi vor mai fi implicate și alte instituții din oraș, precum unitățile de învățământ din Campusul Școlar, Spitalul orășenesc, Școala nr. 1, Primăria. În ziua exercițiului, în zonele unde se desfășoară acesta dar și în alte zone ale orașului vor fi distribuiți fluturași cu informații utile despre cum trebuie acționat în cazul unui accident nuclear.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5824 secunde