Video Exercițiu internațional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra Portului Constanța

1604
Exercițiu internațional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra Portului Constanța - atac-cibernetic-1708608051.jpg
România se pregătește pentru un război cibernetic la scară mare. La Constanța a început primul exercițiu de apărare a Portului Constanța în cazul unui masiv atac informatic. Zeci de experți în securitatea sistemelor IT simulează un răspuns imediat în cazul blocării infrastructurii critice a portului și a rezolvării unei crize de acest fel. România cooperează cu experți în securitate informatică din mai multe țări NATO, iar 40 dintre ei evaluează acum cât de vulnerabil este portul din Constanța.


Securitatea cibernetică a devenit o prioritate, mai ales când vorbim despre un punct strategic, aşa cum este portul Constanţa. Experţi din şase ţări participă la primul exercițiu internațional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra unei infrastructuri critice.
 
Cele mai frecvente tipuri de atac cibernetic includ: accesul neautorizat la activele infrastructurii sau la datele acesteia, oprirea serviciilor sau infectarea cu viruşi.


Echipele de specialişti în razboi cibernetic vor evalua timp de două zile toate punctele slabe ale Portului Constanţa, aflat geopolitic în apropierea unei zone de război.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3335 secunde