Exercițiu internațional în apele teritoriale românești și în portul Constanța

242
Exercițiu internațional în apele teritoriale românești și în portul Constanța - exercitiiinternationale2007-1342772728.jpg
În perioada 22 - 31 iulie, Forțele Navale Române vor găzdui exercițiul internațional "MCM LIVEX Poseidon 12", ce va avea loc în apele teritoriale românești și în portul Constanța.

La acest exercițiu vor acționa, alături de patru nave românești, un dragor din Bulgaria și patru nave specializate în deminare din cadrul Grupării Navale Permanente de Luptă Împotriva Minelor din Mediterana (SNMCMG2), aparținând Marii Britanii, Germaniei, Italiei și Turciei. De asemenea, la exercițiu vor participa, din partea Armatei României, un elicopter IAR-330 Puma Naval, două avioane MiG 21 LanceR și un elicopter de evacuare medicală.

Pe timpul misiunilor pe mare se vor desfășura activități de căutare și distrugere a minelor marine, trageri reale de artilerie cu armamentul de la bord, precum și exerciții specifice acțiunii în cadrul unei grupări navale.

O delegație din partea participanților la exercițiul "MCM LIVEX Poseidon 12" va efectua luni, 23 iulie, vizite la Comandamentul Flotei și la autoritățile publice locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3695 secunde