Extrădat în Belgia, unde este cercetat pentru trafic de persoane

840
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au dispus extrădarea în Belgia a lui Marian Soare, de 58 de ani, din Brăila, care locuia fără forme legale în stațiunea Mamaia, la hotelul "Histria".
Pe numele său exista emis un mandat european de arestare, dat de procurorul regelui de la Parchetul de pe lângă Tribunalul de primă instanță din Namur - Belgia, pentru comiterea infracțiunilor de participare la un grup criminal organizat și trafic de persoane, intracțiuni pentru care, potrivit Codului penal belgian, Soare riscă o pedeapsă cu închisoarea de 30 de luni. În Codul Penal Român, infracți-unile comise de individ s-ar încadra la constituire de grup infracțional și săvârșirea de trafic de persoane și proxenetism, pentru care pedepsele ce pot fi aplicate sunt între 5 și 20 de ani de închisoare.
Individul este acuzat că, în cursul anului 2007, împreună cu alte persoane care sunt condamnate pentru trafic cu tinere fete din România, ar fi racolat în scopul practicării prostituției mai multe fete, exploatându-le și obținând sume considerabile de bani din activitățile ilegale în beneficiul său și al grupului organizat.
Aflat în boxă, în fața magistraților de la Curtea de Apel Constanța, bărbatul a spus că este nevinovat, că vrea să fie cercetat în stare de libertate și le-a solicitat magistra-ților să țină cont de calitatea sa de "director de hotel" în momentul deliberărilor. Judecătorii l-au arestat pentru o perioadă de 29 de zile și, ulterior, au dispus extrădarea sa autorităților belgiene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3224 secunde