Extrădat în Franța pentru a fi cercetat pentru comiterea mai multor furturi

720
Curtea de Apel Constanța a decis, ieri, extrădarea lui George Laurențiu Tranulea, de 30 de ani, căutat de autoritățile franceze pe motiv că ar fi implicat în mai multe infracțiuni de furt comise pe teritoriul Franței.
George Laurențiu Tranulea a fost reținut de polițiști, la finele săptămânii trecute, după ce pe numele său s-a emis mandat european de arestare, bărbatul fiind suspectat că ar fi furat din Franța aparatură electronică și de tehnică dentară în valoare de peste 500.000 de euro.
Autoritățile franceze susțin că el ar fi făcut parte dintr-o bandă organizată de infractori români care ar fi pregătit chiar și comiterea unei crime. La sfârșitul săptămânii trecute, George Laurențiu Tranulea a fost depistat de ofițerii Inspectoratului de Poliție al Județului Tulcea și reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Sâmbătă, el a fost prezentat Curții de Apel Constanța, cu propunere de arestare preventivă, în vederea extrădării în Franța, judecătorii hotărând să emită mandat de reținere pe numele lui de cinci zile.
Laurențiu Tranulea a spus că este nevinovat și că s-ar fi dus în Franța doar pentru a-și cumpăra un autoturism.
Audiat, ieri, de magistrații de la Curtea de Apel Constanța, Tranulea a spus că nu este de acord cu extrădarea, pentru că se consideră nevinovat. "M-am întâlnit acolo cu cetățeni români, din Tulcea, o parte dintre ei erau vecinii mei. Credeți-mă pe cuvânt, nu am nicio legătură cu aceste fapte" - a spus tânărul, ieri, în fața instanței. Numai că judecătorul român, în astfel de cazuri, nu se pronunță privind vinovăția cetățeanului solicitat de autoritățile străine, ci doar privind extrădarea sau nu a acestuia. Totodată, Tranulea a mai spus: "cineva vrea să-mi facă rău dând astfel de informații despre mine. Nu am legătură cu faptele".
Magistrații au decis ca George Laurențiu Tranulea să fie extrădat pentru a răspunde pentru faptele pentru care autoritățile franceze susțin că ar fi cercetat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5939 secunde