Fenomenele meteorologice - nume de cod pentru presupușii corupți de la Drumuri și Poduri și ARR

3321
Potrivit propunerii de arestare formulată de procurori pe numele lui Nicolae Zarzăre, Dorin Nicolae Dragomir, Florin Marius Popescu, Valeriu Vasile Bucur, Gabriel Pătru, Dan Ion Vâlsan, Bogdan Tănase, din cadrul DRDP Constanța și Ferodin Husein și Ovidiu Popa, de la ARR Constanța, acuzați de fapte de corupție, aceștia foloseau un limbaj codificat pentru a-și anunța "protejații" despre prezența echipelor de control pe drumurile din județul Constanța.
Procurorii spun că, prin sintagmele "soare", "soare cu dinți", "nori negri", "vreme frumoasă", inculpații îi preveneau pe transportatori despre prezența echipajelor de control în trafic.
Potrivit procurorilor, despre "condițiile meteorologice" din județ vorbește Florin Marius Popescu, care, la data de 20 august 2010, ora 11.48, a primit un mesaj text cu conținutul "Salut. Ce faci? Cum e vremea la Lumina?", răspunsul acestuia expediat la ora 11.51 fiind "E înghesuială mare până la 13.30". De asemenea, Husein Ferodin, în data de 6 iulie, ora 16.37, este apelat de la un număr și întrebat "Se duc niște băieți de-ai mei spre litoral, plouă?", răspunsul acestuia a venit prompt: "Drum bun", se arată în propunerea de arestare a procurorilor.
Un alt exemplu dat de procurori este convorbirea telefonică din data de 17 august 2010, ora 19.29, dintre Valeriu-Vasile Bucur și un anume "Marin", care, cunoscând că acesta este în control cu Ovidiu Popa, i-a solicitat să nu îl oprească în trafic pe un cunoscut de-al lui. Răspunsul lui Bucur a sunat cam așa: "Îhâm... îhâm... bine, mă, bine".
De asemenea, la data de 12 iulie 2010, la ora 15.41, interceptările telefonice au surprins o nouă situație de fapt. Ovidiu Popa a apelat un număr de telefon rugând: "Băi, băi să iasă bine că e fratele nostru...vorbește și tu cu ei mă, e fratele nostru, deci nu e așa, e sufletul meu... Și cum, în ce fel, tati, spui în ce fel și o rezolv", este încă una dintre "intervențiile" înregistrate de anchetatori.
În timpul perchezițiilor domiciliare efectuate acasă la cei nouă, procurorii au mai descoperit agende în care erau consemnate încasări de diferite sume de bani de la societăți, de la persoane, inclusiv restanțe pe care le aveau de încasat de la aceștia.
Amintim că, sâmbătă, propunerea de arestare formulată pe numele celor două a fost respinsă de magistrații de la Tribunalul Constanța pe motiv că ancheta nu a fost efectuată de parchetul competent, ținând cont de calitatea de funcționar public pe care o aveau aceștia. Recursul declarat de procurori se va judeca în această săptămână, de magistrații de la Curtea de Apel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.31 secunde