"FESTIVALUL NEVERSEA ÎN SIGURANȚĂ" / Sute de polițiști, jandarmi, mobilizați pentru asigurarea liniștii și ordinii publice

1204
Pentru festivalul de muzică electronică NEVERSEA de pe plaja Modern, care se va desfășura în perioada 7-9 iulie 2017, autoritățile competente în domeniu au dispus o serie de măsuri pentru asigurarea în bune condiții a manifestării.


Astfel, I.P.J. Constanța prin Poliția Municipiului, Serviciul Rutier, Direcția Poliție Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, I.J.J Constanța, Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea Constanța vor fi instituțiile permanent implicate în asigurarea liniștii și ordinii publice.


Începând cu 5 iulie 2017, oamenii legii vor pune în aplicare restricții de circulație pe arterele care conduc către locul de desfășurare al evenimentului, accesul fiind permis doar riveranilor și agenților economici, care vor deține de la Primăria Municipiului Constanța permise de acces, cu ajutorul cărora deținătorii pot traversa filtrele rutiere.


Puncte de închidere a accesului, încep de la strada Traian — Poarta 3, strada Traian — Poarta 1, strada Traian cu strada Termele Romane, strada Traian cu bulevardul Tomis, strada Negru Vodă cu Ecaterina Varga, bulevardul Mircea cel Bătrân cu strada Negru Vodă, Mircea cel Bătrân cu strada Smârdan, bulevardul Mircea cel Bătrân cu strada Decebal, bulevardul Mircea cel Bătrân cu strada Eroilor, strada Bucovina cu strada Eroilor și strada Shanghai cu strada Yokohama.


De asemenea, se va interzice accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranță cu excepția autobuzelor R.A.T.C. autorizate să efectueze cursele speciale.


În echipele asigurate de I.P.J. Constanța se vor afla polițiști de investigații criminale, ordine publică, rutieră și acțiuni speciale. Astfel, Poliția constănțeană va asigura prezența continuă a unui echipaj de intervenție al Serviciului pentru Acțiuni Speciale; va pune în aplicare restricțiile rutiere pe bulevardul Regina Elisabeta pentru a se asigura trecerea a două autobuze venind din sensuri contrare; controlul pirotehnic de specialitate se va asigura prin grija Serviciului pentru Acțiuni Speciale; iar reprezentanții Poliției Rutiere vor actiona în filtre pentru fluidizarea traficului rutier.


Participanții la festival sunt sfătuiți să folosească numai mijloacele de transport în comun special destinate, puse la dispoziție de către R.A.T.C. și Primăria Municipiului Constanța.


Dacă totuși se alege autovehiculul personal, conducătorii auto vor fi îndrumați să folosească parcarea fostei baze R.A.T.C., de pe strada Chiliei, R.A.T.C. Constanța urmând a asigura trasee 'NEVERSEA', ce vor lega parcările de autovehicule de zona evenimentului.


Astfel, R.A.T.C. va asigura transportul persoanelor care doresc să participe la acest eveniment, prin suplimentarea transportului cu două linii (curse speciale), cu aproximativ 50 de mijloace de transport care vor circula cu o frecvență de 10-12 minute, pe două trasee diferite respectiv NEVERSEA 1 cu plecare de la Gara CFR spre Portul Tomis și NEVERSEA 2 cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis, cu mențiunea ca acestea nu vor opri în stațiile din oraș, ci doar în punctele de îmbarcare/debarcare pasageri.


Pasagerii vor putea achiziționa bilete/abonamente de transport din toate punctele de vânzare R.A.T.C., inclusiv din cele special amplasate la cap de linie (Portul Tomis) și în apropierea locației evenimentului.


Referitor la parcări, autovehiculele vor fi staționate în parcările aparținând domeniului public și privat astfel:


— Pavilionul Expozițional — situat pe bulevardul Mamaia — zona Pescărie,


— O parte din parcarea Centrului Comercial VIVO — situată pe bulevardul Aurel Vlaicu,


— Parcarea din zona Poarta 1/Vraja Mării — parcare de rezervă (aproximativ 270 locuri).


Totodată, reamintim participanților faptul că în perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu ghiozdane, droguri, sticle, lasere, genți, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare și băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți participanți.


Este permis, însă, accesul cu poșetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21 cm x 29 cm), medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt permise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5579 secunde