Filmul tragediei fetei de 12 ani, căzută în gol de la etajul 5. Procurorii au formulat două acuzații de omor

1631
1
Noi detalii cumplite au ieșit la iveală în cazul fetiței de 12 ani, decedată după ce a căzut de la etajul 5 al unui bloc aflat în construcție, în municipiul Constanța. Iusuf Mahir, administratorul societății comerciale, care nu a asigurat zona, este cercetat sub control judiciar pentru ucidere din culpă. Roxana Maria a avut parte de o moarte violentă. 


Mai mult, un martor susține că fetița s-a prins cu mâna de marginea blocului, însă nu a reușit să reziste prea mult timp și a căzut. Primii care au văzut trupul neînsuflețit al copilei au fost chiar partenerii ei de joacă. 


Anchetatorii povestesc faptul că în după-amiaza zilei de 30 noiembrie 2016, în jurul orei 15:00, Roxana Maria și alți trei copii au mers să se joace la blocul aflat în construcție, situat pe strada Steagului, nr. 49, din municipiul Constanța. Fără a exista vreun gard împrejmuitor, pancartă sau chiar un paznic care să interzică accesul, aceștia au intrat nestingheriți în clădire, urcând până la etajul 5. Ajunși la înălțime, Roxana Maria a plecat de lângă ceilalți copii și s-a deplasat către marginea clădirii. 


Unul dintre copii le-a spus procurorilor faptul că a observat-o pe Roxana Maria că mergea cu spatele și că ar fi avertizat-o că se apropie un gol, însă fata ar fi ignorat avertismentele prietenului de joacă. Minorul le-a mai spus anchetatorilor că, în cădere, fata s-a prins cu mâna, pentru o scurtă perioadă, de marginea clădirii, dar nu a reușit să se țină mult timp. 


După dispariția fetei, cei trei minori au auzit la scurt timp mai multe bubuituri. Coborând să vadă ce s-a întâmplat, minorii au obsevat că Roxana Maria zăcea la subsolul clădirii. Copiii au anunțat un vecin din zonă pentru a chema ambulanța, însă cadrele medicale ale echipajului SMURD nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața fetei. 


"Conform raportului de necropsie din data de 08 decembrie 2016, s-a stabilit faptul că moartea numitei Roxana Maria a fost violentă, fiind cauzată de hemoragia și contuzia meningo-cerebrală, consecutive traumatismului cranio-cerebral grav, în cadrul unei politraume-precipitare. Leziunile traumatice au putut fi produse prin lovire de corp/plan dur, urmarea căderii de la înălțime, iar cele situate la nivelul capului au legătură directă cu cauzele morții", se arată într-un comunicat emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. 


Iusuf Mahir, administratorul societății comerciale Eucass SRL, este cercetat.


Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de Eucass SRL și Iusuf Mahir, cercetați pentru săvâr-șirea infracțiunilor de ucidere din culpă. 


Comentează știrea

Gogu
13 aprilie 2017
Autoritățile ce fac în afară de șpăgi

Inspectoratul de stat în construcții poartă toată răspunderea

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5691 secunde