Final în procesul femeii care a încercat să dea un tun de peste un milion de euro

647

Articole de la același autor

Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au audiat ultimii martori în dosarul Garofiței Cojocaru, judecată pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals privind identitatea, după care au considerat finalizată cercetarea judecătorească, dând cuvântul pe fond. Tot ieri au fost vizionate o înregistrare și o serie de fotografii realizate cu ajutorul camerelor de luat vederi din banca "prădată" de inculpată. Ea a fost prinsă în flagrant în timp ce scotea din contul bancar al unei persoane suma de 1,220 milioane de euro.
Procurorul a solicitat condamnarea femeii la pedeapsa cu închisoarea, pe când avocatul apărării a cerut o pedeapsă sub minimum prevăzut de lege, cu suspendare sub supraveghere. Partea civilă a solicitat Tribunalului ca, prin încheiere, inculpata să fie obligată să plătească băncii prejudiciul creat rămas nerecuperat, în valoare de aproximativ 13.000 de euro, la care să se adauge penalități și dobânzi. Instanța a rămas în pronunțare.
În ultimul cuvânt, inculpata s-a declarat vinovată, spunând: "E greșeala mea, o recunosc și o regret, o voi regreta toată viața!"
Pe data de 9 iunie, Garofiței Cojocaru s-a dat drept Elisabeta Ionescu și s-a prezentat la bancă, însoțită de un bărbat (care se presupune a fi Mihai Truțescu) și a vrut să scoată 1,2 milioane euro. Deși banca nu colectase întreaga sumă, bărbatul care o însoțea pe falsa doamnă Ionescu a insistat să ridice suma respectivă, care depășea un milion de euro.
Contabilei șefe i-a ridicat suspiciuni tranzacția respectivă, motiv pentru care a chemat Poliția. Când să fie ridicați banii, iar falsa Elisabeta Ionescu a prezentat cartea de identitate, s-a constatat că buletinul ei este falsificat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1835 secunde