Final în procesul "Miralen"

370

Articole de la același autor

Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au finalizat cercetările judecătorești în dosarul "Miralen".
Procurorul de ședință a cerut condamnarea celor zece inculpați la pedepse privative de libertate, la care să se adauge obligarea la plata unor despăgubiri civile către SC "Petrotrans" SA.
Avocații au pledat însă pentru nevinovăția clienților lor și au solicitat achitarea acestora pe motiv că faptele nu au fost comise de ei. Apărătorii au susținut că procurorii nu au adus nicio probă concretă că cei zece au furat combustibil din conducta "Petrotrans" și apoi l-au vândut cu ajutorul firmei "Miralen", din Ovidiu. Instanța se va pronunța peste două săptămâni.
Potrivit anchetatorilor, rețeaua de hoți a fost depistată pe 8 ianuarie 2003, când, în apropiere de penitenciarul Valea Seacă, a fost descoperită o autocisternă încărcată cu motorină sustrasă din conductele "Petrotrans". Vasile Saviuc, Ionel Ciocîrlan, Vasile Ungureanu, Marin Șeicaru și Samir Benoni Ciobanu sunt acuzați de furt calificat și de complicitate la furt calificat, iar Elena Drăghici, Nicolae Tararache, Vasile Sponti, Nicu și Anton Caracotă de comiterea infracțiunilor de fals material în înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, evaziune fiscală, înșelăciune, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și spălare de bani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7338 secunde