Membrii familiei Hânsă recidivează

Fiul fostului primar de la Cernavodă, Gheorghe Hânsă, prins la furat dintr-un sit arheologic

1893
Șapte bărbați din Medgidia, printre care și fiul fostului primar al localității Cernavodă, Tiberiu Hânsă, sunt cercetați în stare de libertate de polițiștii din Saligny după ce au fost prinși că făceau săpături într-o zonă cunoscută ca sit arheologic.
Polițiștii constănțeni spun că Sapabani Amet, de 31 de ani, Dumitru Stan, de 61 de ani, Constantin Golodin, de 35 de ani, Tiberiu Hânsă, de 39 de ani, Marcel Ene, de 51 de ani, Sorin Bănică, de 44 de ani, și Constantin Popa, de 43 de ani, toți din Medgidia, au fost prinși de polițiștii din Saligny, vineri, în jurul orei 18, în pădurea Ocolului Silvic Cernavodă, într-o zonă cunoscută ca fiind sit arheologic, cu două utilaje grele, efectuând săpături.
Potrivit oamenilor legii, indivizii prinși asupra faptului făcuseră o groapă cu diametrul de 1,5 metri adâncime, doi metri lățime și patru metri lungime, în care se afla material feros, iar lângă aceasta au mai fost identificate alte deșeuri feroase, în cantitate de aproximativ 800 de kilograme.
Cu ocazia investigațiilor efectuate la fața locului au mai fost găsite și două dispozitive artizanale folosite la detectarea metalelor aflate în sol.
Polițiștii îi cercetează pe cei șapte indivizi pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și efectuarea de către persoanele fizice sau juridice neautorizate a unor detecții sau săpături în situri arheologice.
Amintim că Tiberiu Hânsă a fost trimis în judecată, alături de tatăl său, fostul primar de la Cernavodă - Gheorghe Hânsă, pentru că ar fi delapidat fondurile administrației publice locale cu aproape trei milioane de lei.
Cei doi au și fost, pentru o scurtă perioadă de timp, reținuți de procurorii constănțeni, pentru ca magistrații să decidă, ulterior, punerea lor în libertate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3812 secunde