Patroni cercetați pentru o evaziune de șapte milioane de lei

1991
Patronii unei societăți comerciale din Constanța sunt cercetați de polițiștii constănțeni pentru o evaziune fiscală de aproape șapte milioane de lei.
Potrivit ofițerilor Serviciului de Investigare a Fraudelor, dosarul ce-i privește pe Sorina Ichim, de 29 de ani, din Constanța, Marian Dobrilă, de 22 de ani, și Marius Andronache, de 42 de ani, ambii din localitatea Nisipari, județul Constanța, va fi declinat procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Constanța, competenți să efectueze cercetările, întrucât prejudiciul creat se ridică la peste un milion de euro.
Oamenii legii spun că Sorina Ichim, în perioada anilor 2007 - 2008, a achiziționat însemnate cantități de cereale de la o unitate comercială de pe raza județului Neamț și nu a înregistrat în evidențele contabile ale societății "Crisor Impex" veniturile obținute în urma acestor activității comerciale.
Ulterior, în luna iunie 2009, ea a cesionat părțile sociale ale societății către Marian Dobrilă și Marius Andronache, în scopul sustragerii de la urmărirea penală și a ascunderii activităților infracționale de evaziune fiscală. Ca urmare a activităților ilicite efectuate prin reprezentanții ei, societatea comercială a cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu de 6.926.815,15 lei (4.117.940 lei TVA și 2.808.875,15 lei impozit pe profit).
Cele trei persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și transmitere fictivă a părților sociale ale unei societăți în scopul sustragerii de la urmărirea penală sau a îngreunării acesteia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3964 secunde