Afaceristul Moga, trimis în judecată pentru o pagubă de peste un milion de euro

1972
Afaceristul Moga, trimis în judecată pentru o pagubă de peste un milion de euro - 051e0ef8ad1582ae4e1701c601ce40aa.jpg
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus, ieri, trimiterea în judecată, în lipsă, a lui Nicolae Sebastian Moga, acuzat de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și participație improprie, în forma complicității, la comiterea, din culpă, a infracțiunii de fals intelectual.
Potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată, Sebastian Nicolae Moga este acuzat că, în calitate de administrator la SC Hidro Construct General SRL Medgidia, în perioada noiembrie 2006 - iulie 2007, a evidențiat în actele contabile cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale și operațiuni fictive, cu consecința prejudicierii bugetului general consolidat al statului cu suma de 4.670.522,54 lei (echivalentul a 1.468.378 de euro), reprezentând impozit pe profit și TVA, spun procurorii DNA Constanța.
În sarcina lui Moga s-a mai reținut, de asemenea, că ar fi falsificat, în mod repetat, înscrisuri sub semnătură privată, respectiv borderouri de achiziție de la persoane fizice, pe care le-ar fi folosit în tranzacțiile sale.
În comiterea infracțiunii, afaceristul ar fi determinat două contabile să efectueze înregistrări inexacte în contabilitatea SC Hidro Construct General SRL Medgidia, care au avut drept consecință denaturarea cheltuielilor, rezultatele financiare și a elementelor de activ și de pasiv ce se reflectă în bilanț.
Cazul se află în atenția DNA-ului din 2008, iar de atunci și până la momentul întocmirii rechizitoriului, deși s-a încercat audierea inculpatului, acesta nu a fost de găsit.
Dosarul a fost trimis pe masa magistraților de la Judecătoria Constanța, care urmează să stabilească primul termen de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4554 secunde