Focar de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iași: 28 de cadre medicale și pacienți au COVID-19

181
Focar de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iași: 28 de cadre medicale și pacienți au COVID-19 - coron-1590235339.jpg
Douăzeci și opt de cazuri de coronavirus au fost confirmate la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, fiind vorba despre 13 pacienți și 15 cadre medicale. Managerul spitalului, Lucian Eva, a precizat că toate cadrele medicale diagnosticate reveniseră din tura liberă, după 14 zile în care ar fi urmat să stea izolate.


Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, Lucian Eva, a precizat sâmbătă la Digi 24 că toate cele 15 cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 reveniseră din tura liberă. Majoritatea sunt asistente medicale și medici rezidenți.


La acest moment, în unitatea medicală sunt confirmate 28 de cazuri de coronavirus - 15 cadre medicale și 13 pacienți. Ultimele 17 cazuri - 4 cadre medicale și cei 13 pacienți - au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore.


"Începând de astăzi Spitalul de Neurochirurgie lucrează în regim de urgență. Avem o anchetă în desfășurare și încercăm să luăm toate măsurile necesare de depistare a virusului COVID-19 și de stopare a răspândirii acestuia. Până în acest moment am testat 200 de persoane la nivelul spitalului, iar 28 din acestea sunt pozitive. Continuăm testarea și retestăm acolo unde este cazul", a declarat Lucian Eva.

Conform sursei citate, Secția de Neurochirurgie I va fi închisă pentru dezinfecție și vor fi refăcute circuitele. În același timp, se continuă testarea tuturor pacienților și a personalului medical.

Managerul spitalului a mai spus că focarul din spital a izbucnit la jumătatea lunii, până în 14-15 mai neînregistrându-se niciun caz de coronavirus.



Sursa: hotnews.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4951 secunde