FOCURI de ARMĂ la frontiera cu UCRAINA!

183
FOCURI de ARMĂ la frontiera cu UCRAINA! - foc1329463894-1352820165.jpg

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au desfășurat în zona de competență mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, fiind reținute în vederea confiscării peste 12.000 pachete de țigări, în valoare de 114.700 lei.


Pentru reținerea celor implicați, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical.


În cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.


Astfel, în seara zilei de 12.11.2012, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au organizat o acțiune tactică pe linia combaterii contrabandei cu țigări, ocazie cu care au observat, pe direcția localității Straja, un grup de persoane care se îndrepta dinspre linia de frontieră către interiorul țării, transportând mai multe colete voluminoase.


Persoanele în cauză au fost somate verbal de lucrătorii noștri, însă acestea au ignorat somațiile, au aruncat coletele și au încercat să fugă spre teritoriul statului vecin, profitând de întuneric și de terenul accidentat și împădurit.
Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, reușindu-se astfel reținerea numitului G. Gheorghe, în vârstă de 37 ani, domiciliat în comuna Straja.


La cercetarea terenului au fost descoperite 4 colete cu țigări care conțineau 7.600 pachete de țigări de diferite mărci, de proveniență ucraineană și R. Moldova, în valoare de 73.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
Persoanei în cauză, polițiștii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.


Tot ieri, pe timpul unei misiuni de supraveghere și control la frontieră, lucrători din cadrul SPF Valea Vișeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Valea Vișeului, zece colete cu țigări de proveniență ucraineană.
Imediat, au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.


În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.564 pachete cu țigări, marca Viceroy, în valoare de 41.200 lei.
Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, cercetările fiind continuate de către polițiștii de frontieră, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Pe urmele braconierilor
Vineri, 09 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Starea  Iuliei Timoșenko  s-a agravat
Pagina a fost generata in 1.6584 secunde