Misiune îndeplinită!

Polițiștii de frontieră români au participat cu succes la o nouă operațiune internațională

214
Polițiștii de frontieră români au participat cu succes la o nouă operațiune internațională - costumprotectiedetasamentinterve-1352751618.jpg
Polițiștii de frontieră, membri ai echipajului unei nave maritime, din dotarea Poliției de Frontieră Române, s-au întors acasă, ieri, după o misiune care s-a desfășurat în Marea Mediterană, Marea Ionică și Egee, timp de trei luni de zile. 

Nava Poliției de Frontieră Române a executat misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare și salvare, alături de forțele de poliție ale tuturor celor 27 state membre U.E. participante la misiune, la frontiera maritimă sud-vestică și sud-estică a Greciei. S-a avut în vedere întreprinderea de măsuri comune pe linia combaterii fenomenului migrației ilegale la frontierele maritime ale spațiului comunitar, creșterea operativității schimbului de date și informații între autoritățile de aplicare a legii din aceste țări, precum și un schimb eficient de experiență între polițiștii de frontieră europeni. 

Polițiștii de frontieră români au executat 57 misiuni, cu un total de 83 de zile de patrulare, timp în care nava a parcurs 3.577 de mile marine.

Au fost supravegheate și monitorizate peste 100 mijloace navale de diferite dimensiuni care au tranzitat zona de patrulare a navei Poliției de Frontieră. La nivelul întregii operațiuni au fost depistate peste 3.300 de persoane, posibil migranți, majoritatea afgani, sirieni, pakistanezi, irakieni și cetățeni din Bangladesh.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Pe urmele braconierilor
Pagina a fost generata in 0.6407 secunde