Focuri de armă și exerciții demonstrative, de Ziua Marinei

939
2
Focuri de armă și exerciții demonstrative, de Ziua Marinei - dsc0053-1313426200.jpg

Cu ocazia Zilei Marinei, ieri, în portul Constanța, în fața Comandamentului Flotei, s-a desfășurat, începând cu ora 9.45,
un adevărat spectacol. Peste 10.000 de constănțeni și turiști au fost prezenți, admirând și aplaudând demonstrațiile Forțelor Navale.

Evenimentul a debutat cu ceremonialul ridicării pavilionului și a marelui pavoaz, urmat de intonarea imnului României a cărui încheiere a fost marcată de cele 21 salve de artilerie. Focurile de armă, soarele de pe cer și orizontul mării au introdus participanții în atmosfera marinărească. Deschiderea oficială a festivităților dedicate zilei Marinei a fost făcută prin slujba religioasă susținută pe faleza Cazinoului de către Înalt Prea Sfinția Sa, Teodosie împreună cu soborul de preoți. De asemenea, sărbătoarea a condus la depunerea ancorelor de flori în memoria eroilor marinari.
În urma celor prezentate, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul dr. Aurel Popa, a subliniat evenimentul prin susținerea jurământului marinarilor, pentru "onoare și vitejie", felicitând echipajele forțelor navale. "Forțele Navale Române au capacitatea de a-și îndeplini cu succes rolul și misiunea. Simbolul de onoare marchează încununarea tuturor rezultatelor remarcabile. Drapelul, semnul sfânt, întărește respectul și recunoștințele. Vă felicit pentru modul în care acționați și vă respectați misiunile. BUN CART ÎNAINTE!", a spus viceamiralul Aurel Popa.
La terminarea discursului, militarii au continuat programul festivității cu pasul de defilare. Exercițiile demonstrative pre-zentate de Forțele Navale au fost recunoscute de către participanții la eveniment, ca fiind impresionante, "reale și executate cu cea mai mare precizie".
În timp ce militarii au participat la manevrele de pe mare, pe faleză a sosit Zeul Neptun, cel care sfințește împărăția apelor, însoțit de un cortegiu de sirene. Programul exercițiilor demonstrative a inclus survolarea elicopterelor din cadrul armatei, intrarea în zonă a nouă bărci cu motor, salutul celor șase ambarcațiuni de salvare, compuse, fiecare dintre ele, din zece marinari la rame și un șef de ambarcațiune. Un exercițiu demonstrativ a fost prezentat de către o navă maritimă de supraveghere care a fost incendiată. O altă navă din cadrul Poliției de Frontieră a acționat la stingerea focului.
În peisajul marinăresc și-a făcut prezența Fregata "Regele Ferdinand", care a oferit un spectacol de neuitat celor prezenți. Fregata "Ferdinand" este nava cu cele mai multe aplicații și intervenții navale. Un elicopter a făcut o acostare pe fregată, urmată, bineînțeles, de procedura de decolare a elicopterului. Evenimentul a continuat cu extracția rapidă a soldaților din aria de luptă, pentru care au fost necesare zeci de antrenamente. Grupul Naval de forțe a executat salvarea a patru soldați, scafandri. Odată ajunse în dreptul liniei de sosire, ambarcațiunile au prezentat onorul cu ramele întinse.
Evenimentul desfășurat la orele dimineții s-a încheiat în pasul de defilare al marinarilor.



Comentează știrea

Ziar de tot rahatu'
16 august 2011
Ziar falimentar,

mai jegosilor ,dar nu va e rusine ?Asta-i ziar ? Lovi-v-ar falimentu' .Sper ca la anu' sa nu mai aud de voi.Blestemati sa fiti ! La voi nimeni nu poate comenta,numai tiganii vostrii.Mai aveti cateva luni de aparitie.Nici dracu, sa nu va mai pomeneasca.Asa sa fie !Punct !

sorin mihalache
16 august 2011
pt ziar de tot rahatu

stimate cititor, inainte de a va raspunde, va recomand sa consultati un psiholog. seria de invective folosita nu va face cinste. din contra, va desconsidera. in fine, fiecare cu punctul sau de vedere. trebuie insa sa stiti ca pe site poate comenta oricine, nu este nimeni cenzurat. in privinta lunilor de aparitie, stati linistit, nu mor caii cand vor cainii!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Iulie 2011
Stire din Fun : Scrisoare din armată
Pagina a fost generata in 0.3301 secunde