Forțele Navale Române, furnizor de securitate în Marea Neagră

214
Forțele Navale Române, furnizor de securitate în Marea Neagră - securitate-1563709969.jpg

Articole de la același autor

Echipajul fregatei "Regele Ferdinand", alcătuit din 240 de militari, a încheiat, vineri, 19 iulie, antrenamentele programate în cadrul Exercițiului multinațional "Breeze 19" organizat de Forțele Navale ale Bulgariei. Nava a plecat din portul Constanța, la sfârșitul lunii iunie, pentru a desfășura misiuni de supraveghere maritimă în Marea Neagră, sub stindard NATO, în cadrul grupării navale SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), informează Statul Major al Forțelor Navale.

SNMG -2 este cea de-a cincea grupare navală NATO prezentă în Marea Neagră anul acesta, ca urmare a punerii în aplicare a planului de măsuri al Alianței Nord-Atlantice, pentru asigurarea securității pe flancul estic. În premieră, Forțele Navale Române au pus fregata "Regele Ferdinand" la dispoziția Alianței. Nava, în perioada iulie-decembrie 2019, face parte din pachetul de forțe NATO "gata de acțiune în cinci zile" (VHRJTF - Very High Readiness Joint Task Force), având un elicopter Puma Naval și o grupă de Forțe Navale pentru Operații Speciale ambarcate la bord.

În luna iulie, fregata românească a participat la exercițiile multinaționale "Sea Breeze 19" (Ucraina) și "Breeze 19" (Bulgaria), desfășoară misiuni de supraveghere maritimă în Marea Neagră, în cadrul grupării SNMG-2, iar în luna octombrie, va participa, pentru a treia dată, la Operația "Sea Guardian" din Marea Mediterană.

v v v

Dragorul maritim "Locotenent Dimitrie Nicolescu" (DM 29) este cea de-a doua navă militară românească integrată într-o grupare navală NATO, în această lună. DM 29 execută misiuni specifice în bazinul Mării Negre, împreună cu partenerii din Alianța Nord-Atlantică, până la sfârșitul lunii iulie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4599 secunde