Forțele Navale susțin promovarea culturii românești

70

Articole de la același autor

Nava-Școală MIRCEA a desfășurat, în cadrul Zilei Porților Deschise, din Portul Constanța, o ieșire pe mare cu 41 de elevi de naționalitate română din localitatea Ismail, Ucraina. Acțiunea face parte din programele derulate de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni al Ministerului Afacerilor Externe, în scopul consolidării cooperării între regiunile locuite de comunitățile de români și al prezervării tradițiilor românești. 

Cei 41 de elevi s-au aflat pentru o săptămână la Mangalia, unde au vizitat obiectivele istorice ale Dobrogei și unități ale Forțelor Navale Române, pentru a cunoaște identitățile culturale, lingvistice și sociale din sudul Dobrogei. Prin această acțiune, Forțele Navale Române contribuie activ la îmbunătățirea dialogului Departamentului pentru Românii de Pretutindeni cu comunitățile de români din afara țării, susținând promovarea valorilor culturale românești, a spiritului și tradițiilor marinărești. 

Pe timpul marșului, la bord s-au aflat și studenții din anul al II-lea ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" și elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari de Marină "Amiral Ion Murgescu", care continuă instrucția marinărească la bordul navei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.651 secunde