Fregata Mărășești, atacată de inamici!

299
Fregata Mărășești, atacată de inamici! - fregataexdistrugatorulf111marase-1374161808.jpg
Scenariu: O coaliție de forțe execută o operație împotriva pirateriei navale în regiunea Odessa. Forțele sunt prezente atât în raioanele maritime, cât și în port. Componenta maritimă a forțelor primește ordin să supravegheze traficul naval, fiind semnale că ambarcațiuni rapide inamice pot declanșa atacuri asupra navelor comerciale. După navigația printr-o pasă dragată de mine marine, navele militare au intrat în formație, având nava comandant a grupării în mijloc, pentru a-i asigura sigu-ranța față de posibilele atacuri ale ambarcațiunilor rapide. Două avioane de luptă și un elicopter au survolat zona, căutând ambarcațiunile suspecte.

În timpul misiunii de supraveghere a traficului și de interdicție maritimă, Fregata Mărășești a avut un incident la bord și a cerut ajutorul navelor din apropierea sa. Era tot o parte a scenariului SEA BREEZE, prin care marinarii militari români ofereau marinarilor de pe fregata "Hetman Sagaiydachniy" un bun prilej de a exersa procedurile NATO precum și sprijin în testarea capabilităților operaționale ale navei, în vederea certificării acesteia NATO Nivel 2. 

În hangar, militarii români au simulat condițiile unui incendiu, mult fum și întuneric. Doi răniți își așteptau salvatorii. Militarii ucraineni au venit la bordul Fregatei Mărășești, fiind pregătiți cu materialele nece-sare stingerii incendiului și acordării primului ajutor răniților, iar elicopterul de pe fregata "Hetman Sagaiy-dachniy" era pregătit pentru evacuarea medicală.

După încheierea acestui exercițiu, navele și-au reluat misiunea de supraveghere a traficului maritim, schimbul de informații făcându-se pe suportul comunicațiilor reale, conform procedurilor Parteneriatului pentru Pace (PfP). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5675 secunde