Fost candidat la președinția României, martor la infernul din Israel: „Au omorât cu cuțitul copii de 4-5 ani”

11756
Fost candidat la președinția României, martor la infernul din Israel: „Au omorât cu cuțitul copii de 4-5 ani” - image2023107265892790lovituraham-1696771184.jpg

Articole de la același autor

Românii care fie sunt stabiliți în Israel, fie lucrează acolo au trăit laolaltă cu israelienii coșmarul care a lovit țara sâmbătă. Nati Meir, o figură cunoscută în România, s-a întors în Israel acum 8 ani și locuiește chiar în Ashkelon, unul din orașele atacate de militanții Hamas. El ne-a povestit că în cei 68 de ani de viață nu a mai trăit așa ceva. A fost prima dată când a plâns de spaimă, dar și de mila oamenilor uciși. Ne-a povestit că efectiv aceștia au fost răpiți din propriile case și că teroriștii au ucis cu cuțitul, fără milă, chiar și copii de doar câțiva anișori, relatează gandul.ro


Nati Meir, fost candidat la Președinția României și deputat, deține o companie de construcții în orașul Ashkelon, unde și locuiește, și are printre angajați și mulți cetățeni din Republica Moldova. Sâmbătă, în jurul orei 6.30, s-a trezit în mijlocul unui adevărat coșmar. Rachetele au început să cadă chiar în apropiere de locuința sa, iar sirenele sunau din jumătate în jumătate de oră.
Primele vești proaste le-a primit chiar de la angajații săi, care l-au anunțat că una din mașinile firmei a fost făcută praf de o rachetă, alături de alte zeci de autoturisme avariate complet.


„Pe la 6 jumătate dimineața, a început nebunia. Am cam vreo 30 de muncitori și le dau mașini ca să meargă la lucru. Mașina pe care i-am dat-o unuia dintre ei a fost arsă, nu a mai rămas nimic din ea. Eu sunt cam la 15 km de graniță, iar biroul cam la 5 km, așa că orice rachetă cade în zonă. Au fost cam 15-20 de bombe care au căzut aici, dar tot orașul a fost bombardat. Mulți oameni nu s-au dus astăzi la lucru”, a povestit Nati Mair.


El spune că a mai trecut prin războaie în Israel, dar ca acum nu a fost niciodată.
„Este cel mai grav ce s-a întâmplat în Israel. Am trăit aici toate războaiele care au fost în Israel, dar este prima dată când nu m-am dus la lucru. Și ieri, și azi am plâns. Au omorât cu cuțitul copii de 4-5 ani. Au intrat peste oameni în casă și au luat cu forța în mașini sute de persoane, care acum sunt la ei. I-au răpit și pe cei care erau pe stradă”, ne-a mai spus fostul politician.


În cursul zilei de duminică, până la această oră, situația pare mult mai liniștită decât sâmbătă.
„Azi a fost o alarmă la ora 8 fără un sfert, dar apoi nu a mai sunat. Încă nu s-a întâmplat nimic”, a mai spus Nati Meir.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5317 secunde