Fost director din Primăria Constanța, condamnat în Dosarul Retrocedărilor, eliberat condiționat

618
Fost director din Primăria Constanța, condamnat în Dosarul Retrocedărilor, eliberat condiționat - primariaconstanta1024x5751640x40-1630933807.jpg

Articole de la același autor

Fost director al Direcției Administrație Publică din cadrul Primăriei Constanța, Constantin Racu, condamnat la închisoare în celebrul Dosar al Retrocedărilor, alături de fostul primar Radu Mazăre și alți inculpați, urmează să fie liberat condiționat. Decizia este definitivă și a fost luată, luni, 6 septembrie, de magistrații Tribunalului Constanța.

Solicitarea liberării condiționate a ajuns, în luna iulie, în fața magistraților de la Judecătoria Medgidia, care au încuviințat-o, considerând că inculpatul a dovedit „pe perioada detenției că scopul preventiv al acesteia a fost realizat, că acesta și-a însușit un ansamblu de valori necesare conviețuirii în societate și că există suficiente temeiuri pentru a considera că nu va mai comite alte infracțiuni în momentul liberării”. De asemenea, magistrații au constatat că inculpatul a fost implicat în activități socio-educative și lucrative, a beneficiat de recompense și are perspective de angajare după liberarea condiționată.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au contestat decizia judecătorilor din Medgidia, iar dosarul a ajuns în atenția celor de la Tribunalul Constanța, care au respins contestația ca nefondată.

Reamintim că în februarie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul final în Dosarul Retrocedărilor, Constantin Racu fiind condamnat la șase ani și zece luni de închisoare cu executare și trei ani interzicerea unor drepturi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.736 secunde