Fost polițist bucureștean, trimis în judecată pentru că se dădea drept avocat

306
Fost polițist bucureștean, trimis în judecată pentru că se dădea drept avocat - ad337bfc90f0e6826f3c6329a5eb0ad1.jpg
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus trimiterea în judecată a unui fost polițist bucureștean care este acuzat că se prezenta drept avocat și le oferea asistență juridică diferitelor persoane care făceau obiectul unor anchete penale sau aveau diferite litigii juridice.
Acuzațiile care i se aduc lui Vasile Anghel sunt de înșelăciune în convenții, fals în înscrisuri sub semnătură privată și exercitarea fără drept a unei profesii.
Potrivit anchetatorilor, începând cu data de 16 ianuarie 2009, Vasile Anghel ar fi indus și menținut în eroare mai multe persoane prin prezentarea sa ca având calitatea de avocat, fără a fi membru al vreunui barou din România, exercitând astfel, în mai multe cauze penale, acte specifice acestei calități. De asemenea, lui Vasile Anghel i se impută faptul că ar fi ascuns faptul că în realitate este membru al unei filiale de fundații private dizolvate, fără drept de a activa ca avocat.
De asemenea, potrivit procurorilor, individul ar fi încasat diferite sume de bani cu titlul de onorariu, potrivit cercetărilor fiind vorba despre cel puțin 7.000 de lei, încasați de la o singură persoană.
Conform anchetatorilor, Vasile Anghel este fost ofițer de poliție, însă a părăsit structurile MAI în luna mai 2008.
Pe parcursul investigațiilor, individul nu a vrut să coopereze cu procurorii, fiind nevoie ca aceștia să emită mandat de aducere pentru a fi audiat și a-i putea prezenta materialul de urmărire penală.
Procurorii au dispus disjungerea cauzei și continuarea anchetei cu privire la infracțiunile de evaziune fiscală de care este suspectat, de asemenea, același fals avocat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Eveniment : Accident rutier grav, la intrarea în Lazu
Pagina a fost generata in 5.1716 secunde