Fost șef al Jandarmeriei Constanța, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu

159
Fost șef al Jandarmeriei Constanța, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu - ccr1363596623-1373631339.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început urmărire penală a adjunctului pentru logistică al Jandarmeriei Române, generalul maior Neculai Bontic. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, 17 infracțiuni de luare de mită și participație improprie la delapidare, în formă continuată. 




Menționăm că gen. Neculai Bontic a fost, până în 2005, când a fost avansat la structura centrală, șeful logisticii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Constanța. Din rezoluția de începere a urmăririi penale, întocmită de anchetatori, reiese că, în perioada 2005 - 2012, adjunctul Jandarmeriei Române "a pretins și a primit de la subordonații săi din unitățile din București și din țară mai multe bunuri, estimate în acest moment la o valoare de peste 130.000 de lei, pentru ca, în schimb, uzând de prerogativele funcției sale, să îi protejeze pe acești subordonați pe parcursul carierei profesionale". 


"De asemenea, învinuitul Neculai Bontic a impus subordonaților ca, în mod periodic, să alimenteze cu carburanți auto aflați în patrimoniul unităților de Jandarmerie autoturismele personale ale învinuitului", se mai arată în comunicatul procurorilor. Anchetatorii îl mai acuză pe jandarm că le-a pretins subalternilor ca, în timpul programului de lucru, să folosească bunurile și resursele unităților pentru a-i presta diverse servicii. "În acest fel, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a fost prejudiciat cu aproximativ 80.000 de lei". Anchetatorii au mai subliniat că începerea urmăririi penale este doar o etapă a procesului penal, care nu înfrânge principiul prezumției de nevinovăție. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6586 secunde