Fostul campion la lupte, Ion Draica, a fost achitat de judecători

620
Tribunalul Constanța s-a pronunțat în procesul fostului campion la lupte greco-romane, Ion Draica, fost campion olimpic la lupte greco-romane la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984. După administrarea tuturor probelor, judecătorul a decis că cele patru persoane nu se fac vinovate de comiterea faptelor și a dispus achitarea lor.
De asemenea, instanța a respins pretențiile civile formulate în proces, constatând că sunt nefondate. Sentința poate fi atacată în apel.

Ion Draica este acuzat, alături de Eugenia Butoi, de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual și uz de fals.
Alte două persoane, membre ale Consiliului de Administrație de la SC Modern SA, Teodor Magda și Steriu Mihu, au fost cercetate în același caz pentru uz de fals.
Ion Draica și Eugenia Butoi se aflau, la momentul respectiv, la conducerea societății.
Potrivit rechizitoriului, în pe-rioada 1996 - 1997, cei patru ar fi folosit cu rea-credință bunurile societății în detrimentul altor acționari. Prin mijloace frauduloase, ei ar fi cauzat un prejudiciu de 1,5 miliarde lei vechi, prin vânzarea acțiunilor societății Modern SA, privatizată prin metoda MEBO, altor persoane decât salariaților societății și celor din Consiliul de Administrație.
Reamintim că, în urmă cu o lună, Draica a fost grațiat, prin decret prezidențial, din motive medicale, pentru o condamnare de trei ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.
Grațierea se referea la pedeapsa definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție de trei ani de închisoare și a fost aplicată pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
După condamnare, Ion Draica a cerut, în mai multe rânduri, amânarea pedepsei din motive medicale. Potrivit actelor medicale depuse la dosar, Ion Draica necesita o serie de investigații clinice și paraclinice în scop diagnostic și pentru stabilirea conduitei terapeutice, care nu pot fi asigurate în rețeaua sanitară a penitenciarelor, ci numai într-o clinică cu profil cardio vascular. Ba, mai mult, în susținerea cererilor de amânare a executării pedepsei se susținea, la vremea respectivă, că Draica necesita o intervenție chirurgicală pe cord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8636 secunde