Fostul primar de la Ciocârlia, Nicolae Marghiol, rămâne condamnat la închisoare cu suspendare

935
1

Articole de la același autor

Judecătorii constănțeni au admis apelul în parte, în sensul reducerii despăgubirilor civile către Consiliul Local Ciocârlia de la 620.806.946 lei vechi la 590.548.938 lei vechi. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanța.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 1996 - 20 iunie 2004, Nicolae Marghiol a îndeplinit funcția de primar al comunei Ciocârlia și de ordonator de credite.
Verificările efectuate de anchetatori au avut în vedere situații legate de plata ajutoarelor sociale, încasarea impozitelor și taxelor, situația avansurilor acordate în perioada ianuarie - decembrie 2003, respectarea procedurilor referitoare la achizițiile publice și globalizarea veniturilor obținute din convențiile civile încheiate în 2002, în urma cărora s-ar fi constatat încălcări ale legii. Astfel, s-ar fi stabilit că, în perioada 2002 - 2003, fostul primar ar fi îndeplinit în mod defectuos îndatoririle de serviciu ce îi reveneau ignorând dispozițiile legale ce guvernau actele pe care le executa și prin aceasta ar fi cauzat o pagubă importantă unității pe care o reprezenta.
Este vorba despre mai multe avansuri spre decontare care nu ar fi putut fi justificate. În timpul controlului efectuat de Camera de Conturi a județului Constanța, Marghiol ar fi încercat, printre altele, să justifice un avans spre decontare în sumă de 23 milioane de lei cu liste de plată în care erau trecute 94 de persoane, locuitori ai comunei, ce ar fi primit diferite sume de bani pentru lucrările efectuate la cultura de fasole de pe solele Asociației Familiale Marghiol.
De asemenea, în 2002, a ridicat din casieria Primăriei Ciocârlia și de la Trezoreria Medgidia suma de 87.978.426 lei vechi, destinată fondului pentru plata ajutoarelor sociale de încălzit, conform Legii 416/2001 și schimbându-i destinația a utilizat-o ca avans spre decontare pentru plata băncilor achiziționate de la SC "Roznomed" SRL.

Comentează știrea

mari
27 decembrie 2011
mari

merita din plin pedeapsa

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6126 secunde