Concurs Două noi mutații genetice, asociate cu apariția cancerului de piele

284

Articole recomandate

Cercetătorii islandezi au anunțat că au descoperit două noi mutații genetice care conduc la apariția cancerului de piele, în rândul persoanelor de origine europeană, într-o conferință care a avut loc duminică.
În mod tradițional, pielea de culoare mai închisă este considerată ca având o protecție sporită împotriva cancerului de piele.
"Am descoperit două mutații genetice, care nu au nicio influență în pigmentarea pielii, dar care afectează doar apariția carcinomului bazocelular", a declarat Kari Stefansson, șeful echipe de cercetători de la institutul Decode Genetics din Islanda, autorii studiului.
"Expunerea la soare nu are un impact direct asupra genelor", a adăugat Stefansson.
Carcinomul bazocelular este cea mai obișnuită formă de cancer și, în majoritatea cazurilor, este provocat de expunerea la razele ultraviolete, conform Academiei Americane de Dermatologie.
Cele mai multe dintre cazuri sunt ușor de tratatat, dacă sunt descoperite din timp, dar în anumite situații cancerul este rezistent la tratament și provoacă distrugerea pielii, uneori răspândindu-se și în oase și cartilaje.
Cercetătorii de la institutul Decode, o companie producătoare de medicamente, au analizat aproximativ 30.000 de persoane pentru a descoperi impactul acestor două gene mutante, care se află pe cromozomul 1.
Aceste două noi mutații sunt diferite de variațiile genetice asociate în trecut cu carcinomul bazocelular, pentru că nu au legătură cu pielea de culoare deschisă sau cu problemele de pigmentare.
Studiul, care a fost publicat în Nature Genetics, a scos la iveală faptul că riscul apariției carcinomului bazocelular este de 12 ori mai mare la persoanele care prezintă aceste mutații genetice, alături de alte trei variații genetice despre care se știa deja că provoacă apariția cancerului de piele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.6991 secunde