Concurs Internetul este bun pentru creier

462

Articole recomandate

Potrivit unui studiu, Internetul contribuie la creșterea capacității de funcționare a creierului în cazul persoanelor de vârsta a doua sau a treia.
Cercetătorii au spus că navigarea online ar putea contracara schimbările psihologice care intervin o dată cu îmbătrânirea și care determină încetinirea proceselor din creier.
Studiul precizează că, pe măsură ce creierul îmbătrânește, apar o serie de schimbări, inclusiv diminuarea și reducerea activității celulelor nervoase, care influențează performanța.
Cel mai recent studiu a fost realizat cu ajutorul a 24 de voluntari, cu vârste de 55-76 de ani, dintre care jumătate erau utilizatori de Internet experimentați.
Fiecare dintre voluntari a fost conectat la un aparat de scanare a creierului în timp ce efectua două procese diferite: căutări pe Internet și lecturarea unei cărți.
Cercetătorii au declarat că au comparat activitatea de lectură cu multitudinea alegerilor pe care oamenii trebuie să le facă atunci când navighează pe Internet pentru a obține informații relevante.
Ei au sugerat că persoanele care abia încep să navigheze pe Internet nu au încă abilitățile și strategiile necesare pentru a realiza o căutare online de succes.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6813 secunde