Fostul primar de la Cobadin, urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție

187
Fostul primar de la Cobadin, urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție - cristiantelehoi71308590712-1466774630.jpg
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul TELEHOI CRISTIAN, la data săvârșirii faptelor primar al comunei Cobadin, jud.Constanța, sub aspectul săvârșiri infracțiunilor de:


- mărturie mincinoasă, 


- favorizarea făptuitorului.
 
Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora : 


La data de 15 iunie 2016, inculpatul Telehoi Cristian a fost audiat în calitate de martor, în dosarul 3610/118/2015 aflat pe rolul Tribunalului Constanța. 


În această împrejurare, inculpatul Telehoi Cristian, sub prestare de jurământ, a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea.
Prin această atitudine, inculpatul a urmărit îngreunarea aflării adevărului, a tragerii la răspundere penală și inducerea în eroare a instanței de judecată, împrejurări de natură a ușura situația juridică a inculpaților cercetați în dosarul aflat pe rolul instanței anterior amintite.


Dosarul penal aflat în prezent în stadiu de judecare la instanță și în care Telehoi Cristian a fost audiat ca martor a fost mediatizat prin comunicatul nr. 974/VIII/3 din data de 27 mai 2015, la finalizarea anchetei fiind trimiși în judecată 2 inculpați, pentru infracțiuni asimilate celor de corupție, spălare de bani, evaziune fiscală, etc.


Inculpatului Telehoi Cristian i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 


Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Martie 2015
Stire din Eveniment : DNA face o nouă "victimă"
Miercuri, 04 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Procuror nou la DNA Constanța
Pagina a fost generata in 0.74 secunde