Fostul primar de la Eforie, Mihail Crisostom Cosma, condamnat pentru fapte de corupție, eliberat condiționat din penitenciar

936
Fostul primar de la Eforie, Mihail Crisostom Cosma, condamnat pentru fapte de corupție, eliberat condiționat din penitenciar - 5601077f1cc5aa2ec7bdad06aa84b45f.jpg
Fostul primar de la Eforie, Mihail Crisostom Cosma, care a fost condamnat la patru ani și cinci luni de închisoare pentru fapte de corupție a fost eliberat din Penitenciarul de la Poarta Albă după ce Judecătoria Medgidia a dispus eliberarea sa condiționată.
Cosma a fost arestat în 2004, fiind acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni de corupție. După câteva luni de arest preventiv, Cosma a fost judecat, în continuare, în stare de libertate. Procesul s-a desfășurat la Tribunalul Focșani, instanță care l-a condamnat pe fostul primar la patru ani și cinci luni de închisoare cu executare. Fostul primar al orașului Eforie a făcut apel împotriva acestei sentințe, însă, la începutul lunii noiembrie 2006, Curtea de Apel Galați i-a respins acțiunea și a decis menținerea deciziei Tribunalului Focșani.
Mihail Cosma a fost trimis în judecată, în 2004, pentru fapte de corupție pe care le-ar fi comis în calitate de primar al orașului Eforie, în perioada ianuarie 2000 - august 2003. Alături de el a mai fost trimis în judecată, în aceeași cauză, și fostul consilier local din Eforie, Octavian Alexandru Grecu, acuzat de complicitate la luare de mită. Grecu a fost condamnat și el la doi ani și jumătate de închisoare. În ianuarie 2000, Cosma ar fi primit 1.500 de dolari de la o persoană pentru a-i înlesni achiziționarea unui teren aflat în proprietatea privată a Consiliului Local Eforie. Un an mai târziu, Cosma ar fi primit, în două tranșe, 2.000 de dolari de la o persoană - care ulterior l-a denunțat - în schimbul aprobării unei cereri de concesionare a unui teren. În cursul anului 2002, Cosma ar fi luat mită 1.200 de dolari pentru a interveni în aprobarea unei autorizații de funcționare a unui bazar. Alături de Cosma, la această faptă, a fost trimis în judecată fostul consilierul local Octavian Grecu. De asemenea, în sarcina fostului primar, s-a mai reținut că, în iunie - august 2003, ar fi pretins și primit de la o altă persoană o mie de dolari pentru a-i elibera avizul pentru amplasarea unui utilaj pe un teren aflat în proprietatea Consiliului Local Eforie. Hotărârea a devenit definitivă prin confirmarea ei de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5599 secunde